Читај ми!

Почиње турнир у Женеви, Ђоковић тражи форму за Ролан Гарос

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић играће турнир из серије АТП 250 у Женеви, који почиње данас и трајаће до 25. маја. Ђоковић је у првом колу слободан, а у другом би могао да се састане са Ендијем Маријем.

Почиње турнир у Женеви, Ђоковић тражи форму за Ролан Гарос Почиње турнир у Женеви, Ђоковић тражи форму за Ролан Гарос

Новак Ђоковић је прихватио специјалну позивницу организатора турнира у Женеви како би се што боље припремио за предстојећи Ролан Гарос.

Ђоковићева конкуренција је квалитетна, што му може послужити да психички, али и физички спремнији дочека надметање у Паризу. Поред тога, Новак ће играти и за прву титулу у сезони.

Уз Ђоковића, и Енди Мари је награђен позивницом за турнир. Два тенисера из такозване велике четворке могу да буду ривали већ у другом колу, односно осмини финала. Маријев први ривал на турниру је Немац Јаник Хафман.

Уз поменути двојац, играће и Каспера Руд, двоструки освајач турнира у Женеви, Тејлор Фриц, Бен Шелтон и други тенисери. Организатори су саопштили да је ове сезоне најјача конкуренција у историји турнира, будући да ће 11 од 50 најбољих играча света бити присутно у Швајцарској.

Отворено првенство Женеве одржава од 1980. године. Матс Виландер, Стен Вавринка и Каспер Руд су рекордери у синглу, освојили су по два пута трофеј. Последњи шампион је Николас Јари из Чилеа који ове године неће бранити титулу.

Ђоковић први пут у Женеви

Новак Ђоковић ће први пут у каријери играти турнир у Женеви. Уколико му први ривал у Швајцарској буде Енди Мари, одиграће 37. међусобни меч (Ђоковић води 25:11), док против Хафмана никада није играо.

Ђоковић би на путу до финала могао да игра против тенисера попут Дениса Шаповалова, Талона Грикспора или Тејлора Фрица. Каспер Руд и Бен Шелтон се налазе у другој половини жреба.

Руд ће у првом колу играти против Аустралијанца Ринкија Хиџикате или квалификанта. Норвежанин има скор од 9:1 у Женеви, прошле године је изгубио у четвртфиналу од Николаса Јарија.

Трећи носилац Тејлор Фриц почеће турнир против сународника Алекса Микелсена или квалификанта. Четврти носилац, такође Американац Бен Шелтон играће у другом колу против Флавија Коболија или Аслана Карацева.

Турнир у Женеви стартује данас и играће се до 25. маја за укупан наградни фонд од 651.865 евра.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије