Читај ми!

Субота кад је отишао Ројс - опроштај од Бундеслиге није крај и у Борусији

Фудбалер Борусије Дортмунд Марко Ројс голом у утакмици последњег кола Бундеслиге против Дармштата опростио се од надметања у најквалитетнијем такмичењу у Немачкој.

Субота кад је отишао Ројс - опроштај од Бундеслиге није крај и у Борусији Субота кад је отишао Ројс - опроштај од Бундеслиге није крај и у Борусији

Фудбалери Борусије Дортмунд савладали су Дармштат 4:0 у последњем, 34. колу Бундеслиге. Борусија је такмичење окончала на петом месту и наредне сезоне играће у Лиги шампиона. Дармштат је последњепласирани тим и следеће године наступаће у Другој лиги Немачке.

Марко Ројс се опростио од Бундеслиге голом у 38. минуту, другим на утакмици против Дармштата.

После утакмице, капитену и легенди клуба уприличен је емотивни опроштај на терену када су га саиграчи попут рокенрол звезде бацали увис. Ројс се и са најватренијим присталицама Борусије опростио, управо на трибини где је водио навијање.

Пре меча навијачи су направили кореографију са бројем 11 који носи Ројс и натписом "Danke Marko", у преводу "Хвала Марко".

Ројс се на симпатичан начин узвратио захвалност навијачима за дугогодишњу подршку - платио је пиво. Улазнице за утакмицу су биле распродате, а на трибинама званично је било 81.365 гледалаца. На штандовима је навијаче дочекала порука: "Хвала вам на свему! Опроштајно пиво је на мој рачун. Ваш Марко".

Ројс је рођен у Дортмунду 31. маја 1989. године, а фудбалом је почео да се бави у клубу Пост СВ Дортмунд 1994, а две године касније придружио се омладинском тиму Борусије. Сениорске кораке направио је у Рот Вајс Алену 2006, а за први тим Борусије заиграо је 2012. Пре тога, три сезоне је играо за Борусију из Менхенгладбаха.

Ројс је добио име по Марку ван Бастену. Хроничари наводе да су његови родитељи првобитно хтели да му надену име Денис, али су након чувеног гола Ван Бастена из волеја против Совјетског Савеза у финалу Европског првенства 1988. одлучили да му дају име Марко.

Фудбалер је познат и као велики добротвор и хуманитарац.

За репрезентацију Немачке одиграо је 48 утакмица и постигао је 15 голова у периоду од 2011. до 2021. године. Са Борусијом је освојио два купа и исти број суперкупа државе.

Ројсов опроштај од Бундеслиге не значи и крај у Борусији. Последњи меч легенда Дортмунда одиграће на Вемблију - у финалу Лиге шампиона против Реал Мадрида 1. јуна.

Субота кад је отишао Ројс
недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије