Читај ми!

Јагодина и Воша за историју

У среду од 20.30 сати на стадиону Партизана Јагодина и Војводина покушаће по први пут у својој историји да подигну пехар Купа Србије! Новосађани су до сада пет пута играли у финалу, Јагодинци по први пут у завршници националног Купа.

Тренери фудбалера Војводине и Јагодине Небојша Вигњевић и Симо Крунић, као и капитени Мирослав Вулићевић и Милош Стојановић изјавили су данас да једва чекају финале Купа Србије и да се надају освајању првог трофеја у историји.

Војводина је до сада пет пута играла у финалу и свих пет изгубила, док су Јагодинци први пут у прилици да играју завршну утакмицу националног Купа.

"Месецима се припремамо за ово финале, прво смо само маштали и размишљали о њему, а сада једва чекамо да остваримо наш сан, али и жељу многих претходних генерација и испишемо историју великог клуба као што је Војводина. Битно је да сачувамо хладну главу, јер нас чека квалитетатн ривал, који никад не одустаје, што смо уосталом видели и пре неколико дана против Звезде, када су се од 0:2 вратили до 2:2", рекао је Вигњевић на конференцији за медије у просторијама телевизије Арена спорт.

Вигњевић је подсетио да све статистике уочи финала падају у воду, укључујући и две овосезонске победе његовог тима у првенству и да ће трофеј освојити екипа која буде сконцентрисанија током 90 минута финала или свих 120 уколико после регуларног дела не буде победника.

На његове речи надовезео се Крунић, констатацијом да су сви у Јагодини као циљ имали пласман у финале, али да кад су већ стигли до њега желе да направе и корак више.

"Војводини је ово шсесто финале, нама прво, али то неће имати много утицаја на утакмицу. Нормално да ћемо тежити да освојимо трофеј који је за нас најзначајнији у историји, припремали смо се, знамо да имају добар тим, играју добро, у бољој су форми тренутно, али све то је небитно. Само да нам тензија око финала не донесе неки контраефекат, али, у шали кажем, ми смо војска, изаћи ћемо на терен, па шта буде", навео је Крунић и додао да је уверен како ће оба тима играти опрезно и да због тога очекује финале са мало голова.

Капитен Војводине Мирослав Вулићевић рекао је да после два изгубљена финала у дресу Новосадјана очекује да трећа буде срећа.

"Максимално смо мотивисани, доказали смо ове сезоне да умемо да играмо фудбал, било где и против било кога. Мислим да смо спремни да направимо тај историјски корак и освојимо први Куп трофеј у историји клуба. Уздамо се и у подршку навијача, надам се да ћемо се заједно вратити у Нови Сад са трофејом", истакао је Вулићевић.

Капитен Јагодинаца Милош Стојановић, најбољи стрелац Суперлиге, нагласио је да је финале Купа без дилеме најважнија утакмица у његовој каријери.

"Победа би свакако била круна моје каријере. Чека нас тешка утакмица, против квалитетног ривала и морамо да дамо, што се каже, 200 посто, да бисмо победили. Спремни смо, једва чекамо да почне и ако Бог да да донесемо трофеј у Јагодину", поручио је Стојановић.

Новом освајачу Купа осим трофеја припашће и финансијска награда од 10 милиона динара, а избориће и пласман у квалификације за Лигу Европе.

Финале Купа Србије између Јагодине и Војводине игра се сутра од 20.30 сати на стадиону Партизана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара