Читај ми!

Фудбал уживо: Победе фаворита, углавном...

Готов је први дан квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014. године. Широм Европе одиграно је више од двадесет мечева. У групи А, у којој се налази и Србија, Хрватска је минималним резултатом савладала Македонију. Исто је учинила и Белгија у Велсу, али ипак убедљивије. Своје путешествије "орлови" почињу у суботу из Глазгова.

22.40 - Готов је први дан квалификација за Светско првенство на територији Европе. Четири меча која су последња завршена данас донела су прегршт узбуђења, и неколико изједначујућих резултата. Бугарска - Италија 2:2, Немачка - Фарска Острва 3:0, Исланд - Норвешка 2:0 и Луксембург - Португал 1:2. 

22.35 - Белгија доста сигурно савладала прву препреку на свом путу ка Бразилу. Екипа Марка Вилмотса победила Велс са 2:0, погоцима дефанзиваца Компанија и Вертонгена. 

22.29 - Завршено је шест мечева у данашњем програму који су почели у 20.30 часова. Црна Гора - Пољска 2:2, Холандија - Турска 2:0, Словенија - Швајцарска 0:2, Летонија - Грчка 1:2, Финска - Француска 0:1 и Андора - Мађарска 0:5.

22.27 - Енглеска је потпуно понизила Молдавију на њиховом терену. Милнер и Бејнс погоцима повећавају предност Енглеске на 5:0. 

22.25 - Холандија у самом финишу меча повела против Турске са 2:0 голом Нарсинга. Исланд је дуплирао предност против Норвешке, а стрелац је био Финбогасон. Белгија води против Велса са 2:0, а заслужан за ову предност Белгијанаца је Вертонген.  

22.17 - Поготком резервисте Едгара Цанија у 84. минуту Албанија поново стиче предност против Кипра. Само два минута касније, Богдани повећава предност нашег јужног суседа и по совј прилици решава питање победника.

22.09 - Бугари поново постижу погодак против "азура". Стрелац гола у 66. минуту је био Миланов.  

22.07 - Хрватска стиже до првих бодова у овим квалификацијама. Изабраници Игора Штимца минималним резултатом, много теже него што су очекивали, савладали Македонију. 

22.06 - Румунија савладала Естонију у гостима са 2:0, а исто је учинила и Јерменија на Малти, али са само једним постигнутим голом. Литванија и Словачка су поделиле бодове у мечу који је завршен 1:1.

22.04 - Због искључења Павићевића у 69. минуту, Црна Гора финиш меча игра са десеторицом играча. 

22.00 - Постига донео предност Португалу у 54. минуту на мечу у Луксембургу. Тренутни резултат је 2:1. 

21.57 - Озил дуплира предност "панцера" против Фарских Острва у 54. минуту. 

21.55 - Гекас у 69. минуту доноси потпуни преокрет Грцима у Летонији. 

21.48 - Поново изједначење у Подгорици. Резервиста Мијерзејевски у 55. минуту стрелац за Пољаке. 

21.45 - Грчка стиже до изједначења у Летонији. Стрелац за "хелене" је био Циолис. 

21.43 - Хрватска ипак стиже до поготка на мечу са чврстим Македонцима. Након асистенције Манџукића, стрелац за "коцкасте" био је Јелавић у 69. минуту.

21.38 - Инлер у 51. минуту дуплира предност Швајцарске на мечу са Словенијом. 

21.29 - Италија стиже до потпуно преокрета против Бугарске. Стрелац за 2:1 поново Освалдо. 

21.25 - Белгија води против Велса од 41. минута поготком Компанија. Велшани од 26. минута играју са десеторицом фудбалера због искључења Колинса.  

21.22 - Италија стиже до изједначења. Стрелац за "азуре" био је Освалдо. 

21.21 - Лабан доноси изједначење Кипру на мечу са Албанијом. Тренутни резултат је 1:1. 

21.17 - Почео и наставак меча у Загребу. На слабо попуњеном Максимиру, Хрватска се доста мучи против репрезентације Македоније.

21.16 - Вучинић доводи Црну Гору у вођство у 45. минуту у дуелу са Пољском.

21.18 - Изненађујуће, али велика борба се води и у Луксембургу. Домаћин је чак повео у 13. минуту поготком Да Моте, али је Кристијано Роналдо вратио активан резултат свом тиму у 28. минуту. 

21.17 - Након другог, убрзо смо видели и трећи погодак "гордог албиона". Овога пута, стрелац је био Џермејн Дефо. 

21.16 - Поготком Манолева, Бугарска води против вицешампиона Европе, селекције Италије, са 1:0. 

21.14 - Летонија од 42. минута поготком Кауне води против Грчке са 1:0. Енглеска је дуплирала своје вођство против Молдавије, а стрелац је био поново Лампард. Румунија коначно пробила одбрану Естоније и од 55. минута води са 1:0. 

21.13 - Немачка води против Фарских Острва након 28 минута игре поготком Гецеа.  

21.07 - Албанија од 37. минута води против Кипра. Стрелац је био Садику. Од 21. минута, поготком Арнасона, Исланд повео против Норвешке.

21.05 - Мађарска сада води са 2:0 против Андоре. 

21.04 - Сјајним поготком у 28. минуту Дринчић доноси изједначење репрезентацији Црне Горе на мечу са Пољском. 

21.02 - Прво полувреме у Загребу завршено без голова. Истовремено, Литванија и Словачка играју јако занимљив сусрет, где је тренутни резултат 1:1 у самом финипу првог дела. 

20.52 - Три поготка у размаку од само неколико секунди. Швајцарска поготком Џаке води са 1:0 против Словеније. Ван Перси доводи Холандију у вођство против Турске, а исто чини и Дијаби на мечу Финска - Француска. 

20.51 - Завршена рапсодија босанских фудбалера против нејаког Лихтенштајна. 

20.50 - Енглеска води против Молдавије са 1:0 поготком Лампарда из једанаестерца. 

20.45 - Почели су мечеви Исланд - Норвешка, Молдавија - Енглеска, Велс - Белгија и Луксембруг - Португал. 

20.43 - Мађарска води против Андоре од 13. минута.  

20.40 - Босна и Херцеговина постиже још два поготка у Лихтенштајну. Стрелци за наше западне суседе су били поново Џеко и Ибишевић, па смо сада стигли до резултата 1:8. Својим трећим поготком на мечу, Џеко је престигао Мисимовића као најбољи стрелац у краткој историји националног тима ове земље.

20.39 - Пољаци воде у Подгорици поготком Блажчиквског у осмом минуту.

20.31 - Сада постаје заиста занимљиво. Почело је још седам мечева у оквиру квалификација за Светско првенство у Бразилу. Играју Албанија - Кипар, Андора - Мађарска, Финска - Француска, Летонија - Грчка, Црна Гора - Пољска, Холандија - Турска и Словенија - Швајцарска. 

20.22 - И у наставку Босанци без милости. Двоструки стрелац у овом делу био је Џеко погоцима у 46. и 64. минуту. Резултат је сада 1:6, јер је Кристен успео да савлада голмана Беговића.

20.16 - Почели су и мечеви у Загребу где играју Хрватска и Македонија, као и у Виљнусу где копља укрштају Литванија и Словачка.

20.09 - Грузија води на мечу против Белорусије поготком Окриашвилија у 52. минуту.

20.01 - Почели мечеви Естонија - Румунија и Малта - Јерменија.

19.55 - Азербејџан и Израел одиграли су 1:1 у другом мечу групе Ф. Ирска, иако је губила на полувремену, успела да савлада Казахстан са 2:1. 

19.54 - Полувремена на утакмицама Грузија - Белорусија и Лихтенштајн - Босна и Херцеговина. На првој без голова, на другој виђено чак четири, сва у мрежи домаћег тима. Двоструки стрелци Ибишевић и Мисимовић. Овај други, коме су ово били 22. и 23. погодак за Босну и Херцеговину, постао је тако најбољи стрелац у историји ове земље.   

19.01 - И Босна и Херцеговина започела своје квалификације. Изабраници Сафета Сушића играју у Лихтенштајну. 

18.53 - У првом мечу данашњег програма квалификација за Светско првенство Русија је савладала Северну Ирску резултатом 2:0. Солидан деби Фабија Капела на клупи руског националног тима на једном званичном мечу. 

18.39 - 2:0 за "зборнају", стрелац Широков 78. минут. 

17.38 - Русија води од 30. минута голом Фајзулина. 

17.00 - Почео први меч европских квалификација за Мундијал у Бразилу. Русија на свом терену дочекује Северну Ирску. Фабио Капело дебитује  у званичним мечевима, "зборнаја" без Андреја Аршавина. 

16.21 - Жозе Мурињо стигао у Загреб. "Посебни" жели да види како Лука Модрић "функционише" када није у дресу Реала. Мурињо је од Игора Штимца тражио да Модрић одигра обе квалификационе утакмице како би што пре ушао у праву форму.

15.14 - Хрватски фудбалски савез продао само 1000 улазница за меч против Македоније. Најватренији међу "ватренима" бојкотују меч, улазнице се продају по тржним центрима.

15.00 - Загребачки аеродром спреман да дочека Жозеа Муриња, који жели да посматра своју аквизицију Луку Модрића "на делу". За то време, изабраници Игора Штимца "вредно" тренирају.

Све је спремно за почетак квалификација за Светско првенство у Бразилу 2014. године. Европске репрезентације, подељене у девет група, данас почињу борбе за Мундијал.

Репрезентација Србије свој меч игра у суботу у Шкотској, док ће у квалификационој групи А данас снаге одмерити Хрватска и Македонија, односно Велс и Белгија.

У групи Б, Италија, после добрих резултата на недавно завршеном Првенству Европе, гостује најбољој селекцији Бугарске, док се дерби меч игра у суботу, када се састају Данска и Чешка.

Немачка, у групи Ц, требало би да има лакши тренинг против Фарских Острва, док ће у Казахстану гостовати селекција Републике Ирске.

Дерби меч групе Д одиграће Холандија и Турска, док ће у групи Е снаге одмерити Словенија и Швајцарска. У Ф групи, Русија дочекује Северну Ирску, док ће Португал имати лак посао на гостовању Луксембургу.

У групи Г, можда и најслабијој од свих девет квалификационих група, Босна и Херцеговина гостује Лихтенштајну, док ће Грци одиграти свој меч у Летонији.

Фаворит у групи Х, репрезентација Енглеске, гостује у Молдавији, док ће Финци у дерби мечу прупе И дочекати Француску.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара