Читај ми!

Бајковић води ка Европи

Омонија - Црвена звезда 5:6 (пенали). Црвена звезда је после проудужетака и пенал серије елиминисала Омонију и пласирала се у четврто коло квалификација за Лигу Европе. Херој утакмице је голман Бајковић који је одбранио кључни једанаестерац у пенал серији. Сусрет је у регуларном току и након продужетака завршен нерешено 0:0.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се вечерас у 4. коло квалифкација за Лигу Европа, пошто су после пенала са 6:5 победили кипарску Омонију. После 90 минута меча у Никозији није било голова, као ни недељу дана раније у Београду.  Жреб за 4. коло квалификација је сутра.

Први пенал шутирао је Милош Димитријевић и погодио за вођство Звезде. Прецизни за црвено-беле били су још Лука Миливојевић, Никола Максимовић, Лука Милуновић, Филип Младеновић, Срђан Мијаиловић док је шут Филипа Касалице у трећој серији одбранио голман Џони Леони.

За Омонију је први погодио Андре Алвеш, а потом Фреди дос Сантос, Деметрис Христофи, Бруно Агиар, Антони Скарамоцило. У трећој серији Бобан Бајковић је одбранио шут Сава Павићевића и у шестој Данијелсона.

Играчи Звезде играли су веома борбено, али у појединим моментима и превише пошто су добили шест жутих картона, у првом полувремену чак четири.

На почетку другог дела утакмице Звезда је створила неколико добрих прилика за гол, док су у финишу и продужецима Кипрани имали иницијативу. Најбоља шанса за Београђане била је у 76. минуту, када је Филип Касалица после контранапада шутирао са 16 метара, али непрецизно. У тој акцији учествовао је и Дарко Лазовић, који је очекивао додавање саиграча, међутим, Касалица се одлучио да све сам заврши.

Одличну прилику за гол имао је и Евандро у првом продужетку, али је из трка главом шутирао поред гола са око 10 метара.

Омонија је у 33. минуту могла да поведе после ударца Андреаса Аврама, који се нашао сам пред голом гостију после слободног ударца за његов тим на левој страни, али је одличном интервенцијом Бобан Бајковић одбранио ударац са 11 метара. Претходно је, у 31. минуту, Лука Миливојевић брзо извео прекид и створио шансу Дарку Лазовићу, који је шутирао из трка али мало поред стативе.

Друго полувреме почело је нападом Звезде и шансом за Касалицу, али је он после брзог утрчавања у казнени простор домаћег тима шутирао поред ближе стативе искоса са десне стране. Убрзо после тога Касалица је имао нову прилику, након корнера, а његов ударац главом опет је био непрецизан. Само минут касније у шанси се нашао и Лазовић, чији је шут са око 10 метара искоса по десној страни успео да скрене у корнер голман Омоније.

После тих узбуђења опао је темпо игре све до финиша меча. Омонија је неколико пута пришла близу гостујућег гола, међутим, без добре реализације акција. Домаћи тим, међутим, имао је одличну прилику да реши утакмицу у своју корист у последњем минуту, али је оштар шут Деметриса Христофија одбранио Бајковић.

Продужеци су протекли у пажљивој игри оба тима, без много ризика.

Утакмици на стадиону ГСП у Никозији присуствовало је око 15.000 гледалаца, од којих су њих 150 били навијачи Звезде. Судија из Шведске Микаел Лерјус два пута је, у 23. и 71. минуту, на кратко прекинуо утакмицу како би се играчи оба тима освежили због велике врућине у Никозији.

Број коментара 51

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара