Oko magazin: Izbori 2020 - od Četam hausa do Žana Monea

Šta je epilog šest sastanaka na Fakultetu političkih nauka?

Šest sastanaka na Fakultetu političkih nauka za nepuna dva meseca; bojkot dela opozicije tačno na polovini pregovora, dokument Vlade Srbije predstavljen danas o unapređenju izbornog procesa, najava razgovora o REM-u i RTS-u, najava da će se Evropska unija uključiti u pregovore.

To je epilog dijaloga vlasti i opoziciji do sada. Šta će da bude novo na izborima 2020?

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Nove američke sankcije Iranu pokazuju samo očaj Amerike pred otporom Teherana, izjavio je danas iranski predsednik Hasan Rohani. Naime, Sjedinjene Države su krajem prošle nedelje uvele novu rundu sankcija Iranu a sve zbog nedavnih napada na Saudijska naftna postrojenja za koja Vašington optužuje Teheran. Da li je Iran najveće iskušenje u prvom predsedničkom mandatu Donalda Trampa i koliko je sada opasna situacija na Bliskom istoku?

U susednoj Hrvatskoj usvojen je set zakona po kojima će Vlada stimulisati sve one koji budu hteli da rade posle 65. godine. I tako što će tim ljudima penzija rasti 0,34 odsto za svaki mesec dužeg ostanka na tržištu rada. I u Srbiji je sve češći slučaj rada u penziji; sve su prisutniji oglasi u kojima npr. trgovinski lanci nude penzionerima poslove sortiranja voća i povrća ili pakovanja uz skraćeno radno vreme. O pozitivnim i negativnim stranama rada penzionera u Srbiji govori priča Oko magazina.

Urednik emisije: Gorislav Papić 

broj komentara 0 pošalji komentar