СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол, оп. 98

Једно од најзначајнијих и најпопуларнијих дела симфонијске музике – Брамсова Четврта симфонија, изведена је у Коларчевој задужбини 19. фебруара прошле године. Симфонијски оркестар РТС-а предводио је Србољуб Срба Динић, који своју каријеру са великим успехом гради на нашим, али и на иностраним музичким сценама.

СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол,              оп. 98 СО РТС, диригент Србољуб Динић: Јоханес Брамс – Симфонија бр.4, е-мол, оп. 98

Динић је потекао из породице са дугом музичком традицијом. Студирао је клавир и камерну музику у Београду, а дириговање у Бону и Скопљу. Интернационалну каријеру започиње 1995. године у Базелу и Бону. Био је први капелмајстор у Опери у Берну, затим шеф-диригент, али и музички директор те куће. Радио је као уметнички директор и шеф-диригент Teatro de Bellas Artes у Мексико Ситију, док је од 2014. до 2019. године био шеф-диригент камерног оркестра Гудачи Светог Ђорђа.

 

Гостовао је у многим оперским кућама широм Европе и света, а међу оркестрима са којима је сарађивао јесу и: Staatskapelle Dresden, Münchner Symphoniker, Hamburger Symphoniker, Staatsorchester Stuttgart, Essener Philharmoniker, Basel Sinfonieorchester, Orquesta estable de teatro Colón, Orchestra di Verona, Orchestra comunale di Bologna, Shanghai Symphonie Orchestra, Taipeh Symphonie Orchestra, Orquesta de Valencia, Београдска филхармонија, Војвођански симфонијски оркестар и многи други.

 

Реприза , 05.мај у 03:25 и 11:25

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво