Medijska mreža srpske dijaspore: Srpska razglednica iz Amerike

Prvi deo novog izdanja emisije Srpska razglednica iz Amerike, koju priprema i vodi Aleksandar Žigić, posvećen je godišnjoj gala večeri srpskih advokata u Čikagu.

U emisiji govore: dobitnik glavne nagrade, advokat Teodor Potkonjak, predsednik Srpsko-Američke Advokatske Komore Marko Durić, Protojerej Stavrofor Đuro Krošnjar, kao i Džon Martić, predsednik Srpskog Narodnog Saveza, organizacije osnovane 1901. godine, koji je specijalno za ovu priliku doputovao iz Pitsburga.
 

 
.

 
U okviru sportskog dela emisije, uslediće izveštaj iz NBA Draft Lutrije u Čikagu, gde se odlučuje koji timovi će imati prioritet kad se budu birali novi igrači u ovoj popularnoj košarkaškoj ligi.

Igrač FK Čikago Fajr, svetski šampion, Bastijan Švajnštajger, govori nam o dosadašnjem toku sezone i pokazuje da već sasvim uspešno govori mnoge rečenice na srpskom jeziku.

Nikola Mirotić iz NBA tima Milvoki Baksa izvestiće nas o svojim utiscima sa prve dve utakmice u finalu Istočne Konferencije NBA lige.

Videćemo deo nastupa Folklornog ansambla Bate Marčetića iz Toronta prilikom njihovog gostovanja na festivalu Ansambla Soko sa Palmera u Čikagu.

Glavni rezident Vajs Bolnice u Čikagu, Dr Mlađen Veselinović ispričaće o svojim

 iskustvima iz medicine u Americi.

Urednik Medijske mreže srpske dijaspore mr Mirjana Raičević Tasić
broj komentara 0 pošalji komentar