Sto dana Vlade

Šta je urađeno u Nemanjinoj 11? Šta nije, a moglo je?

Ovde možete pročitati kraću, tekstualnu verziju emisije Oko  

Kabinet Aleksandra Vučića, čini se, nije imao uobičajeni "medeni mesec" i uhodavanje od 100 dana. U startu nove Vlade Srbiju su zadesile poplave, potom  je usledila ostavka jednog od najbitnijih članova  u svakoj Vladi - ministra finansija i  konačno - sve su složeniji diplomatski odnosi zbog krize u Ukrajini i moguć ultimatum Srbiji.

U isto vreme, usvojeni su prvi reformski zakoni, pre svih, Zakon o radu. Premijer se susreo sa svetskim liderima: Vladimirom Putinom i Angelom Merkel.

Pitanje je -da li je i šta je moglo da se uradi više kako bi građani videli promene kroz bolji standard i više posla. To, kao i da li je smanjenje plata i penzija neminovnost, kada će kuće uništene u poplavama biti obnovljene, kako će se Beograd nositi sa mogućim ultimatumom iz Brisela, da li će biznismeni voditi javna preduzeća i šta Vladu čeka u narednih 100 dana, biće, izmeću ostalih, teme specijalnog izdanja emisije Oko.

Gosti su: potpredsednik Vlade i ministar građevine i saobraćaja Zorana Mihajlović, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar privrede i vd ministra finansija Dušan Vujović i ministar odbrane Bratislav Gašić.

Ocene rada Vlade daće predstavnici opozicije, ekonomisti i politički analitičari.

Urednik i voditelj: Vesna Damjanić Branković

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 04. avg 2014, 21:41) - anonymous [neregistrovani]

Struja

Stalno pricaju da je struja najeftinija u regionu ,naravno nije tacno.Jeftinija je naravno nego u zapadnim zemljama.Ali naprimer Rumunija ima jeftiniju struju a gas voda daleko jeftinije nego kod nas.Raspitajte se malo

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]