Ovo je Srbija

Kako mala i srednja preduzeća u Čačku, gradu koji je lider po broju tih preduzeća i podsticajima koja im daju, završavaju ovu godinu i šta očekuju u 2018. godini, proverava Silvija Pašajlić.

Crveni Krst u Prokuplju pomaže najsiromašnijim u ovim hladnim zimskim danima. Više u prilogu Jelene Piljević.

U saradnji javnog i privatnog partnerstva u kruševačkim selima počela je zamena rasvete. Nadležni kažu da je reč o najvećem projektu te vrste na Balkanu. Na terenu je Vesna Kezović Miljković.

Za vreme poplava 2014. godine u Krupnju su porušena 22 mosta. Među njima je i jedan pešački koji je srušen iz bezbednosnih razloga, a koji je za oko dvadesetak ljudi najbliža veza sa centrom opštine. U međuvremenu, meštani su napravili improvizovani drveni most koji svakodnevno predstavlja opasnost po njihov život. Pedeset metara od njih nalazi se drugi most, ali komšija ne dozvoljava da do njega dođu. Više u prilogu Slavice Džinović.

Povodom 160 godina od rođenja slikara Uroša Predića u Salonu zrenjaninskog Muzeja biće otvorena izložba iz fonda Narodnog muzeja Zrenjanin pod nazivom "Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?". Život i stvaralaštvo Uroša Predića će biti prikazani u vidu tematskih segmenata, od njegovog školovanja u rodnom Orlovatu, preko Pančeva, Beča, putovanja po Italiji, te povratka u zavičaj do konačnog preseljenja u Beograd gde je i umro 1953. godine. Takođe će posebno biti istaknut Predićev rad kao ikonopisca i portretiste, njegov odnos sa članovima familije, ali i posebno sa slikarima Pajom Jovanovićem i Stevanom Aleksićem. Više u prilogu Branislava Prokića.

Pratite nas i na Jutjub kanalu i Fejsbuk

Urednici emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić
Voditeljka: Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

   ovo_je_srbija@rts.rs
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]