Kulturni dnevnik

Nakon što je deset godina bila zatvorena za javnost, renovirana zgrada Muzeja savremene umetnosti otvara se u petak 20. oktobra u 10 časova. Gost Kulturnog dnevnika Slobodan Nakarada, direktor Muzeja.

U našim bioskopima premijera filma Tomasa Alfredsona "Sneško" snimljen po bestseleru čuvenog pisca detektivskih romana Jua Nesbea. U Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu održava se dvodnevna međunarodna konferencija "Kulture u prevodu: paradigma za Evropu".

U okviru Muzikolodžija u Bitefart kafeu našoj publici premijerno se predstavlja norveški multi-instrumentalista internacionalne reputacije Jarl Bernhoft. Predstavljamo knjigu "Bekstva Lide Barove" Jozefa Škvoreckog, jednog od najznačajnijih čeških pisaca, u kojoj su sabrane uspomene talentovane, obožavane, ali i omražene češke glumice.

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, premijera predstave "Sabirni centar " Dušana Kovačevića. U njujorškom Muzeju moderne umetnosti u toku je izložba posvećena Luizi Buržoa, njenom kreativnom procesu, printovima i gravurama.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar