Treće doba

Od svega po malo - za svakog po nešto!

Nekadašnji bauk ljudi u godinama, gubljenje vida i sve neoštrija i mutnija slika, danas je otklonjiv rutinskom operacijom i oporavkom oka za kratko vreme? O otkrivanju katarakte i trenutku kada treba da se operiše govori oftalmolog dr Vladimir Petrović.

Da penzioneri nisu "mačji kašalj" potvrđuje inicijativa više od stotinu penzionera koji su sebi postavili zadatak da obnove staru šumu. Osim ekoloških razloga prisutan je još jedan: oni na taj način "obnavljaju" i sebe..

Kameri "nije bilo teško" da se uputi i u Krivu reku, najudaljenije selo na Kopaoniku, kao i da svrati u "beogradski komšiluk", do jednog od prvih domova za stara lica sa licencom u Višnjičkoj banji, o čijim uslovima za boravak govori Martina Kastratović.

Rad Volonterskog servisa na Zvezdari predstavila je sociolog Radmila Urošević, a iz Kruševca je stigao prilog o aktivnostima tamošnjih pripadnika trećeg doba. Dubravka Marković, kao i uvek, ima poznatog gosta. Ovog puta to je sportista, fudbaler, od čijih su šuteva svojevremeno strahovali protivnički golmani, nekadašnji half ili polutka (po potrebi) "Crvene zvezde" i reprezentativac, Dušan Maravić.

Sve više je očigledno, da je 30 minuta emisije nedeljno malo, da bi se pratilo sve ono što interesuje ljude, u kojima "život još uvek vri, i mogu isto, što možeš Ti".

Producent je Pokret Trećeg doba Srbije, koproducent je Magmedia, a realizovana je u saradnji sa "Sirmium filmom". Podsećamo vas da je adresa redakcije Pariska 9, 11.000 Beograd, da se predlozi, ideje, kritike, pozivi na događaje... šalju sa naznakom "Za emisiju Treće doba". Mail adresa je redakcija@trecedoba.org

broj komentara 0 pošalji komentar