Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Udate za pisce

Žene koje su bile udate za pisce pričale su o svom životu Aleksandru Đuričiću koji je njihove ispovesti objavio u knjizi "Čuvarkuće - udovice pisaca". Poželela sam da odem i ja do njih i da čujem kako su živele sa svojim muževima i kako danas o tome razmišljaju.

Udovice pisaca Milorada Pavića i Slobodana Markovića Markonija primile su me sa Aleksandrom Đuričićem u svom domu i tako je nastala ova emisija.

Jasmina Mihajlović-Pavić i Ksenija Marković o svojim muževima govore iskreno i sa jednom distancom u kojoj su svesne da su njihovim odlaskom ostale same u borbi za očuvanje onoga što su oni iza sebe ostavili.

Njihova kazivanja su korisna jer ukazuju da se dosta neuko odnosimo prema zaostavštinama onih koji su u svoj rad uneli svoj život talenat i trud.

Na ovim ženama ostaje taj napor da same svaka na svoj način svoje muževe pisce drže u svesti i znanju i onih koji ih nisu poznavali. Zanimljivo je tumačenje udovica onih delikatnih svakodnevnih radnji koje su se odvijale u njihovim domovima.

Jasmina - Pavićeva žena i Ksenija supruga Markonija su vrlo različite ali svaka od njih ocrtava svog muža na jedan slikovit i neverovatno zanimljiv način. Svaka od njih imala je veliki uticaj i doprinos na ono što su oni i radili i doživeli.

broj komentara 0 pošalji komentar
Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]