Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Viktor Kiš, osnivač Festivala Devet koji u petak, 14. juna, počinje u Staroj ciglani.

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog otvorena je izložba Pavle Beljanski i Ivo Andrić, koja predstavlja rezultat saradnje novosadskog legata sa Muzejom grada Beograda. U Dorćol placu počinje 4. Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'ritam. Radi spajanja umetnosti sa modernim tehnologijama i promocije kulturnih sadržaja na inovativni način, u Kombank dvorani pokrenut je projekat Digitalna istorija, kao proizvod zajedničke kulturne misije ove institucije, Jugoslovenske kinoteke, Filmskih novosti i Narodnog muzeja. Andrija Gavrilović je trubač i kompozitor koji je zakoračio u svet muzike stazom klasike, da bi ga dalja putovanja dovela do progresivnog džeza. Ovaj svestrani muzičar, nakon diplomiranja na Berkli koledžu u Bostonu, svoju diplomsku svirku održao je u Strogom centru. Na 73. dodeli nagrada Toni osam glavnih nagrada, uključujući i nagradu za najbolji mjuzikl, osvojila je predstava Hejdstaun, komad koji na novi način predstavlja grčki mit o Orfeju i Euridiki.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]