Kulturni dnevnik

Istaknuti reditelj Lordan Zafranović stiže na Martovski festival. Pored retrospektive njegovih kratkih filmova, premijerno, za srpsku publiku, biće prikazan dokumentarac "Duh vremena", nastao na osnovu izložbe "Gradovi u pokretu". Lordan Zafranović govori za Kulturni dnevnik.

Emisija prati dešavanja povodom "urolavanja" umetničkih dela u Kulturno-informativnom centru Srbije u Parizu, otvaranje Festivala performansa "Glasovi u nama" u bioskopu "Balkan" i predstavlja autobiografsku knjigu "Zanimanje oca", francuskog novinara i pisca Sorža Šalandona. U rubrici "Reč kritike" - o horor filmovima. U Požarevcu će 2. aprila svečano biti otvorene 24. Glumačke svečanosti "Milivoje Živanović". Gost Kulturnog dnevnika je selektor Festivala, teatrolog Milivoje Mlađenović. U Kulturnom dnevniku i o ostalim dešavanjima iz sveta kulture i umetnosti. Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija.

urednik Snežana Stamenković Jojić
montažer Nikola Manić
realizator Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]