S Tamarom u akciji

Sedma sezona serijala "S Tamarom u akciji" počinje nesvakidašnjom pričom porodice Mirković, iz Raške.

Supružnici Goran i Suzana su pravi primeri kako dobri, vredni ljudi puni ljubavi mogu da budu srećni i da imaju izuzetno lepo vaspitanu i zahvalnu decu, bez obzira na nedaće koje su ih zadesile.

Goran je stolar, treća generacija, i od svog vrednog rada, uštedeo je da kupi plac u prigradskom naselju Raške, Nastasičkom polju. Tamo je napravio privremenu kućicu i sav novac uložio u radionicu i mašine od kojih je mislio da zaradi novac kako bi sagradio pravu porodičnu kuću.

Pre deset godina, desila im se velika nesreća - izgorela im je i radionica i privremeni objekat. Zato je porodica neko vreme morala da živi podstanarskim životom u Raškoj. Goran je mukotrpno radio par godina i uspeo je da ponovo, na istom placu sagradi radionicu i privremeni objekat za život petočlane porodice. Za stolarske alate i mašine se snalazi - sam ih pravi jer nema dovoljno novca, pa radi i kao tesar i kao stolar.

Porodica Mirković živi u 25 kvadrata, u kojima su smeštena mala kuhinja i dve sobice za spavanje.

Najstariji sin Lazar (16), pohađa poljoprivrednu školu u Lešku na severu Kosova, sa velikim uspehom na porodičnom imanju gaji pedigriranu živinu i fazane koje prodaje u Novom Pazaru. Srednji sin Nemanja (14) je smislio je svoj "origami" i pravi neobične predmete od papira koje prodaje putem Interneta. Najmlađi sin Luka (10) je pravi sportista, trenira fudbal, voli štule koje mu je napravio otac - ume da igra fudbal i na štulama! Majka Suzana plete čarape, kape, šalove i to prodaje.

Akcija posvećena unapređenju porodičnog doma porodice Mirković, koju ćete gledati u prvoj epizodi sedme TV sezone serijala "S Tamarom u akciji", najveći je građevinski poduhvat sa kojim su se do sada susreli autorka Tamara Grujić i njena ekipa majstora.

Najpre je trebalo proširiti/udvostručiti kvadraturu životnog prostora, koji je trebalo da se nadoveže na postojeću radionicu, zidanu od čvrstog materijala.

Tamari su u ovom poduhvatu pomogli opština Raška i građevinska firma "In fashion". Napravljeni su novi temelji, objekat je ozidan i celokupna kvadratura nove kuće i radionice stavljena pod veliki zajednički krov.

Majstorima su sve vreme pomagali otac porodice, Goran i njegovi sinovi. Uvedena je voda, napravljena kanalizacija i urađena fasada (ti radovi su trajali punih pet nedelja). Onda su "na scenu" stupili Tamarini majstori koji su za pet dana kompletno uredili enterijer, s obzirom da su u unutrašnjosti kuće bili samo ozidani, "goli" zidovi...

Članovi porodice su svo vreme pomagali majstorima a deca su se najviše družila sa Tamarom. Luka i Nemanja Mirković su na snimanje emisije doveli i svoje drugare iz škole - zajedno su pomagali da se sredi dvorište porodice Mirković.

Šesnaestogodišnji Lazar Mirković je vodio autorku serijala i u svoju srednju školu u Lešku. Tamo je njen tim bio pre četiri godine, kada su pomagali čuvenom dečaku Srećku Jaćimoviću, koji je išao u istu srednju školu (u selu Gulije, živeo je sa bolesnim roditeljima i dedom). Ekipa je iskoristila priliku da se sretne sa Srećkom, da vide kako živi, četiri godine posle snimanja emisije.

U ovoj epizodi podsetićemo se i lepota Kopaonika, saznati više o radu Gorske službe spasavanja, videti manastir Gradac, Gradačku banju a čućete i interesantnu priču manastira Stare i Nove Pavlice.

Nova, sedma TV sezona serijala i humanitarnog projekta "S Tamarom u akciji" počinje u petak 15. marta na Prvom programu Javnog servisa Srbije, u 21 čas.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 10. maj 2019, 22:11) - Nada Lukac [neregistrovani]

Zahvalnost

Zaista, u svoje ime i ime mojih prijatelja,u ime svih porodica kojima ste pomogli od srca veliko hvala,puno puta ste mi izmamili suze,divna akcija,divna emisija,divna ekipa,hvala svim sponzorima na humanosti i nesebicnom darivanju,zelim vam svu srecu i da jos dugo dugo trajete,neizmerno hvala s postovanjem Nada Lukac

(sreda, 08. maj 2019, 11:25) - anonymouMiras [neregistrovani]

Radna Akcija Poštovana Tamara molim

Da li možeš da mi pomogneš pošto sam podstanar sa četvoro dece bez supruga plaćam 50 evra nisam u mogućnosti da napravim kupatilo i jednu sobu nemam sredstava da završim inače bolesna sam operisala srce i dva moždana

(petak, 15. mar 2019, 11:39) - Ivana [neregistrovani]

radna akcija

Nek je sa srecom nova sezona i gledacemo prva epizoda.