Kulturni dnevnik

Britanski književnik Kazuo Išiguro ovogodišnji je dobitnik Nobelove nagrade za književnost.

U Studentskom kulturnom centru počela je 26. Međunarodna tribina kompozitora. U okviru Četvrtog međunarodnog festivala saksofona Belgrejd Sakspirijens održano je veče posvećeno ženama. Talentovana saksofonistiknja Nele Tibo iz Belgije nastupila je u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Mihailo Vasiljević je fotograf i umetnik koji stvara i koristi fotografiju. Izložba njegovih radova otvorena je u galeriji Artget.

Širom sveta večeras je premijera dugo očekivanog rimejka filma Blej Raner iz 1982. Na koje načine se susrećemo sa patnjom u kliničkim i socijalnim situacijama govori knjiga Psihologija patnje profesora Salmana Ahtara.

U Galeriji Stara Kapetanija, u okviru festivala Novo doba, otvorena je izložba Aleksandra Denića. Širom sveta sa nestrpljenjem se očekuje premijera filma Ostrvo pasa Vesa Andersona. Ugrizi život, naziv je romana Radmile Lazić, jedne od najznačajnijih savremenih srpskih pesnikinja. Tim povodom, Radmila Lazić je gost Kulturnog dnevnika.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Sanja Redžić
Montaža: Anika Tesla

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]