SAT: Da li je mobilni toliko opasan?

Ekipa emisije SAT nastavlja sa svojim jedinstvenim i originalnim testovima. Ovoga puta, prvi put javno, specijalno osmišljenom i dizajniranom opremom, u realnim uslovima, testiraju koliko mobilni telefon utiče na pažnju vozača.

Izabrali su pet osoba različitih sposobnosti i profesija i testirali ih u situaciji kada drže telefon u ruci, ali i kada razgovaraju uz pomoć "hends fri" uređaja i tačno izmerili da li je korišćenje mobilnog zaista opasno koliko svi tvrde. Naravno, urađene su i ankete sa mnogo većim brojem ljudi, a rezultati su iznenađujući.

U ekskluzivnom intervjuu sa prvim čovekom za razvoj električnih vozila u Renou, gledaoci će saznati šta je sve potrebno kako bi automobili sa takvom tehnologijom mogli na pravi način da zažive i izbore se za svoju poziciju na tržištu.

Posebno će uživati ljubitelji automobila, jer će imati priliku da vide novi folksvagen "polo" kao i audi "A8" koji se posebno ponosi najnaprednijim sistemom autonomne vožnje.

U rubrici Predstavljamo detaljno je testiran hibridni BMW "i8".

Repriza emisije je ponedeljkom na Drugom programu u 14.00, a urednik i voditelj je Mirko Alvirović.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 24. sep 2017, 12:46)
Miki... [neregistrovani]

Ne znam kakvi su im nalazi, ali...

... odgovorno tvrdim da je mobilni veoma opasan za vožnju. Lično su me zamalo izgurali sa autoputa u par navrata zbog razgovora na mobilnom, prijatelji su mi imali saobraćajke zbog istih i da mi neko tvrdi kako nisu opasni, teško da će da može. Samo ako upotreba ruku nije zahtevana, pa čak i onda zavisi od razgovora. Ni u autu kada suvozači postavljaju teška (za razmišljanje) pitanja i dižu tenziju ne odgovaram dok vozim, a na telefonu obično ljudi nemaju taj luksuz.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 26 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]