Jugoslovenski scenario u Ukrajini

Koliko Ukrajina podseća na Jugoslaviju s početka devedesetih i otkud slike Slobodana Miloševića na barikadama u Kramatorsku

Za 25. maj zakazani su predsednički izbori u Ukrajini, međutim s obzirom na razvoj situacije veliko je pitanje hoće li ta zemlja postojati i u kom obliku do tog događaja. Danas se vode borbe oko grada Slavjensk u oblasti Donjeck a zvanični Kijev poslao je dodatne trupe i u Odesu.

Da li su ovi događaji dokaz da je propao ženevski dogovor, da li to znači da se građanski rat u Ukrajini može proširiti i na ostale oblasti istočno od Dnjepra, koliko smo daleko od toga da ruska vojska uđe na teritoriju Ukrajine?

Koliko Ukrajina podseća na Jugoslaviju s početka devedesetih, otkud slike Slobodana Miloševića na barikadama u Kramatorsku i koliko može da traje sukob u ovoj velikoj državi?

Gosti Oka: Aleksandar Fatić, direktor Centra za bezbednosne studije, Ivan Vujačić, univerzitetski profesor, nekadašnji ambasador Srbije u Vašingtonu i Milan Milošević, novinar nedeljnika Vreme.

Autor emisije: Gorislav Papić

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. maj 2014, 21:47) - mp [neregistrovani]

Hvala RTS-u

odlicna emisija i odlicni gosti

(ponedeljak, 05. maj 2014, 16:42) - :-| [neregistrovani]

Ako već spominjete sličnosti onda uzmite u obzir i ovo

Između ostalih, dva su najvažnija razloga zbog čega je izostala podrška ostalih balkanskih naroda Srbima u borbi protiv Austrougarke okupacije:

- zbog toga što su bili vojno neorganizovani i nisu imali oružje da bi se suprostavili Austrougarskoj

- zbog toga što su bivši Turski saveznici nakon rušenja Turske vladavine na Balkanu morali stati na stranu Austrougarske jer bi ih u suprotnom Austrougari sve pobili a to je očigledno jer su pokušali pobiti nas koje su do tada podržavali.

Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Jelena Obućina, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]