Ekskluzivno: U sobi pored Tita

Profesor dr Predrag Lalević je verovatno najodlikovaniji lekar kod nas. Ukupno oko 30 domaćih i inostranih odlikovanja. Uvek uz Tita na svim putovanjima dobijao je odlikovanja rame uz rame sa Maršalom.

Bio je uvek tu danju noću ako zatreba. Od 1964. godine do 1980. bio je član lekarske ekipe Josipa Broza Tita na svim putovanjima u inostranstvo i bio u ekipi koja ga je lečila u Maršalovih poslednjih četiri meseca života.

Vrsni anesteziolog majstor svog zanata učio je anesteziju od najboljih vojnih lekara koje su školovali britanski stručnjaci, usavršavao se u Danskoj nakon toga dobio specijalizaciju na Mejo Klinici u Americi i postao jedan je od osnivača Sekcije za anesteziologiju i reanimaciju Srpskog Lekarskog Društva a u više navrata i njen predsednik.

Prof. Lalević i danas radi kao konsultant na Institutu za kardiovaskularne Bolesti Dedinje gde obučava lekare, medicinske sestre i medicinske tehničare u lečenju nastalog akutnog srčanog zastoja. Uči ih kako priteći u pomoć kada srce stane. To može da se desi tokom operacije, a može da se desi bilo kada i bilo gde.

Prof. dr Lalević danas ima 87 godina i kaže da je sve ispričao. Mnogo je intervjua dao kada je Tito umro, ali da li je baš sve rekao dok je bio stalno uz uzglavlje Maršala Tita, a tokom godina uvek u sobi do Maršalove na dugim putovanjima, prosudite sami.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 28. mar 2014, 23:50) - Nenad BG [neregistrovani]

Ekskluziva

Zanimljivo, originalno, u Mirinom stilu. Jedna od retkih emisija u zabavnom i kulturnom karakteru koja drži pažnju, i otkriva nešto ispod površine, ekskluzivno. Mira Adanja Polak je kulturno dobro naše medijske scene i redak novinar istraživač čije emisije opravdano nose naziv "Ekskluzivno", u moru onih koje prenose puke tračeve, mahom sa estrade i nazivaju se sličnim imenima. Šta god ko pričao, Mirin lik i posle 30 godina osvežava tv ekrane. Sve najbolje!

Vi i Mira Adanja-Polak Vi i Mira Adanja-Polak

Autor:
Mira Adanja-Polak

U emisiji"Vi i Mira Adanja-Polak" gosti su ličnosti iz sveta nauke, kulture, politike, umetnosti i biznisa. [ detaljnije ]