Povratak mumije

U nastavku hita „Mumija“ (The Mummy Returns, 2001), koji je režirao Stiven Samers, mumificirano telo Imotepa je pristiglo u londonski muzej, gde se još jednom budi i započinje pohod pun besa i terora.

Nastavak filmskog hita prati pohod Imotepa, u kome će mu se isprečiti junaci iz prethodnog filma, Rik i Evelin, ali i druga zastrašujuća sila koja snagu crpi iz najtamnijih rituala staroegipatske mitologije.

Kralj škorpiona, legendarni ratnik koji je prodao svoju dušu Anubisu, zaboravljen je u istoriji i spominje se tek kao lik iz mitologije.

Ali, u pustinji Am Šer, u zlatnoj piramidi, spava kralj škorpiona i onaj ko ga ubije moći će da zapoveda nepobedivom demonskom Anubisovom vojskom.

Deset godina nakon što je sveštenik Imotep (Arnold Voslo) pobeđen, Rik (Brendan Frejser) i njegova žena Evelin (Rejčel Vajs) zauzeti su odgojem sina Aleksa (Fredi Boat).

Uz njih je verni prijatelj i asistent Džonatan Karnahan (Džon Hanah).

Lanac strašnih zbivanja pokreće se kada 3000 godina stare mumije Imotepa i njegove Anč Su Namun, nakon transporta u britanski muzej, ponovo vaskrsnu u svojoj potrazi za besmrtnošću.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 09. jun 2013, 12:50)
anonymous [neregistrovani]

.

pustite i treći deo film je odličan