Културни центар

Енди Ворхол је говорио да ће једног дана сви имати својих петнаест минута славе и данас знамо да је био у праву. Песник Бранко Миљковић слутио је да ће поезију сви писати. И то се скоро обистинило само што слава за све који се поезијом баве није загарантована.

Још један Фестивал, Тргни се, поезија, повод је да ново издање Културног центра посветимо облицима испољавања поетског у савременом свету. Тачније, путевима којима поезија стиже до публике, поезији као саставном делу мултимедијалног креативног простора. О томе да ли присуство изван искључиво књижевне сфере поезију мења, обогаћује и чини видљивијом, говоре песници Марко Томаш, Дејан Матић, песникиња и сценаристкиња Маша Сеничић и малтежански писац Имануел Мифсуд.

Гошћа недеље је песникиња Тања Крагујевић.

У емисији анализирамо представу Гетсименски врт у Атељеу 212, кратку прозу редитељке Ирене Ристић, савремени италијански филм и недавно на Белдоксу награђен филм Центар аутора Ивана Марковића. Овонедељни Феномен је јапански стрип, а рубрку Јубилеј посвећујемо годишњици рођења француског писца Онора де Балзака и покушавамо да нађемо одговор на питање због чега се дела овог класика, писца француског реализма и аналитичара једног друштвеног тренутка чешће нису нашла на филмском платну и на позоришној сцени. Гост Танке линије је архитекта Андреј Стреховец.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорна уредница Редакције за културу и уметност: Данијела Пурешевић
Уредница емисије: Марија Ненезић
Креативни директор: Борис Миљковић
Монтажери: Горан Мијић и Марија Анђелковић
Редитељ емисије: Иван Буквић

број коментара 0 Пошаљи коментар