Мира Адања Полак: Ексклузивно

У Ватикану

Божић који се обележава по грегоријанском календару 25. децембра је један од највећих хришћанских празника. Великом историјском догађају када се бирао нови Папа у Ватикану присуствовала је Мира Адања Полак. Догађај је тада окупио 7000 новинра из читавог света.

Чекајући новог Папу, Мира Адања Полак је тада срела и поједине чланове папског већа који су јој говорили о свему што раде и шта очекују од новог Папе. За многе је тада избор Хорхе Марија Бергоља било изненађење. А за неке био је то и избор помирења - да Папа буде Италијан; а и да долази из Јужне Америке.

Папа Фрања има италијанско и аргентинско држављанство и његова биографија је тада обишла свет у секунди. Скромност и одсуство потрбе за претеривањима су одмах привукли пажњу јавности, а сада гледајући већ са дистанце, доказао је своју мудрост и невероватну дипломатску умешност у узаврелом данашњем свету конфликата.

У Ватикану је уочена тада импресивна и невероватна организација која је била доведена до перфекције. Оног момента када добијете сагласност да будете у Ватикану без обзира на време и  највећих тензија и притисака због бирања папе сви су несебично одвајали потребно време за разговоре забележене у емисији. Није било журбе, није било притисака, нити пожуривања. Али на заказане интервјуе морало се доћи тачно у минут.

Монсињор Станислав Хочевар београдски надбискуп у то време био је у Ватикану и Мири Адањи Полак одговарао на многа питања и објаснио неке процедуре овог великог светског догађаја.

Аутор Мира Адања Полак

 

број коментара 0 Пошаљи коментар