Рецепт за новинаре

Многе медицинске афере, корумпирани лекари, лекарске грешке не би били откривени да није било упорног и темељног новинарског извештавања.

С друге стране, многе жртве, пацијенти и невини лекари били би лишени бројних непријатности да, неки други новинари, нису јурили за сензационализмом и објављивали имена и презимена болесних, повређених и непроверене информације о медицинским пропустима.

Ко треба да одреди како новинари треба да извештавају о болестима, здравственим установама, пацијентима, лекарима и министарству?

Зашто је предложени Нацрт правилника о извештавања новинара тако оштро поделио новинаре?

Ко сме да пропише шта новинар сме, шта му је забрањено, на шта је обавезан...

У Оку говоре новинарке Ана Стаменковић, која је учествовала у писању Нацрта и Петар Јеремић, из Удружења новинара Србије.

У Оку говоримо и о предстојећим изборима за Националне савете националних мањина. Колико су значајни? Да ли су представници мањина довољно упознати са надлежностима Савета? Шта политицке странке очекују од будућих Савета?

Гости Ока су и Петар Антић, помоћник министра за људска и мањинска права и Ђорђе Вуковић, програмски директор Цесида.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]