Како се продаје Тито

Књиге, сувенири, заставе, све што је у вези са Титом и СФРЈ популарно је на некадашњи Дан младости.

Тито је, овог пролећа, прави хит, што због обележавања тридесетогодишњице његове смрти, а што због новог сагледавања његове историјске улоге.

Појављују се књиге које анализирају његове личне и партијске односе, његов однос према кувању, лову, музицим, масовно се нуде сувенири са његовим ликом, а на сам Дан младости, у кафићима се организују тематске вечери посвећене Титу и СФРЈ.

Да ли је Тито, заправо, добар бизнис?

У овој емисији разговарамо и са потпредседником "Фијат групе" Алфредом Алтавилом. Питамо га какви су планови "Фијата" у Србији, али и глобално, односно каква је будућност аутомобилске индустрије.

Доносимо репортажу о преуређењу центра Скопља, чије власти желе, инвестицијом од двеста милиона динара, да потцртају античко порекло Македоније и њених грађана. Шта на то кажу савремени Македонци, чућете у Око магазину.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 28. мај 2010, 18:13)
slatka [нерегистровани]

bravo

bravo Maroje,svaka ti je ka Njegoševa.

(уторак, 25. мај 2010, 13:14)
anonymous [нерегистровани]

200 miliona evra

200 miliona EVRA za centar Skoplja i to prema prvim planovima, a vec danas se vidi da ce realno kostati oko 300 miliona. Ovo je ludost aktuelne vlasti jer su to drzavne pare uglavnom za spomenike i muzeje koje velicaju Vanca Mihajlovskog (ubistvo Kralja Aleksandra je sada kod nas patriotski cin i njegov ubica dobice svoju vostanu figuru u muzeju zrtava komunizma). Primer iz Srbije gde Vi ulazete 800 miliona u nauku je samo dokaz da ovi nasi makedonski novokomponovani antici nemaju meru za budalastine. A Makedonija je na prvom mestu u Evropi po nezaposlenosti...
Vlatko, Makedonija

Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]