Културни дневник

Велике изложбе као поље друштвене моћи, али и одговорности - тема је трибине одржане у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду, на којој су се окупили представници стручне јавности са различитим ставовима о тој проблематици. Тим поводом, разматрали смо тему великих изложби и одговорности коју носе.

Генерална директорка Унеска, Одри Азул, у дводневној је посети Београду. У Југословенској кинотеци уприличен је сусрет са Емиром Кустурицом и Милошем Биковићем. У Галерији Новембар отворена је изложба цртежа скулптура и инсталација Радоша Антонијевића. На реситалу у Свечаној сали Скупштине града, пијаниста Иван Мелеш извео је позната дела композитора и пијаниста виртуоза Фредерика Шопена, Роберта Шумана и Луја Мороа Готшалка. На Филолошком факултету одржана је трибина посвећена улози ћирилице у јавном простору.

Глобална премијера дугоочекиваног филма Даунтонска опатија довела је чланове породице Кроли на велика платна. Награда за животно дело Лондонске недеље дизајна ове године додељена је модној дизајнерки Вивијен Вествуд. Проф. др Соња Маринковић, селектор 54. Фестивала Мокрањчеви дани, који почиње у Неготину 14. септембра, гост је Културног дневника.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Маја Мандић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]