Културни дневник

Са црвеног тепиха венецијанске Мостре, Сандра Перовић шаље ексклузивни интервју са Атомом Егојаном, поводом новог филма "Почасни гост", једног од кандидата за Златног лава.

У Салону Музеја савремене уметности одржано је предавање под називом Изложба као језик/простор/чинилац противречних идеја, форми и искустава. Своју кустоску праксу на предавању је анализирао Лука Ло Пинто, кустос бечког Кунстхалеа. Лука Ло Пинто је гост Културног дневника. У три галерије Културног центра Београда отворене су септембарске изложбе - У земљи кипућег меса, Подморнице и турботорњеви и Шта је графика данас? У Кући легата - ретроспективна изложба Зорана Велимановића. У Нишу почиње нова концертна сезона, а поводом девет деценија од рођења Милорада Павића и десетогодишњице његове смрти, у Руском центру на Филолошком факултету у Београду предавање је одржао Иља Дементјев са Универзитета у Калињинграду.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]