РТС ординација

Прва емисија нове сезоне "РТС ординације" биће занимљиво и здраво дружење, где ћете чути интересантне приче лекара и познатих, уз увек лако применљиве савете. Биће речи о повишеном холестеролу, хемороидима, намештању првог вратног пршљена - атласа а на крају ће нутрициониста припремати здраве чорбе.

Повишен холестерол све чешће имају и млађи људи а и они који нису гојазни. Како је оборио свој повишен холестерол повериће Иван Милинковић, певач групе "Легенде"...

Да ли су путер, сланиница и јаја забрањени, објасниће др Драгослава Живков Шапоња, кардиолог Института за кардиоваскуларне болести Војводине. Биће речи о томе која храна прави проблем и када је време да се узимају лекови.

Нови сегмент емисије је блок под називом "Истине и заблуде". Прва тема, за коју многима није пријатно да потраже одговоре, биће хемороиди. Доктор Мирољуб Драшковић, општи и васкуларни хирург, ће кроз занимљиве графике објаснити шта то није тачно, а сви мислимо да јесте, као и како се хемороиди лече.

У трећем блоку, истоименом као назив емисије ("Ординација"), специјалиста неурофизиологије и доктор и хиропрактике, др Петар Динић, показаће како се намешта први вратни пршљен, атлас. Сазнаћете и зашто се то ради.

Како сте и навикли, последњи блок емисије, "Храна као лек" посвећен је кувању-нутрициониста Мирјана Љутић правиће здраве чорбе и објаснити како се правилно припрема супа.

Ауторка и уредница емисије: Марија Поповић
Редитељ: Петар Станојловић

број коментара 0 пошаљи коментар