Мира Адања-Полак и Ви

Др Емилија Несторовић, кардиолог на челу Одељења интензивне неге за трансплантацију срца и срчане пумпе, говори о новом сићушном уређају који треба да замени срчане пумпе које добијају пацијенти који чекају на трансплантацију.

Такви мали уређаји помажу пацијенту да функционише комотније и да буде мање оптерећен машинеријом која замењује његово ослабљено срце.

Гост у студију је Бранимир Јовановић, директор Музеја Никола Тесла, који је једном рекао да је знање наше деце о Николи Тесли доста површно. Питамо директора како и када чешће помињемо Николу Теслу? Колико смо заиста свесни његовог доприноса човечанству и значаја за идентитет земље у којој живимо?

Инжењер Милан Мишљеновић конструисао је софистициране уређаје који бележе сваки детаљ у организму спортисте. Такав начин мерења већ дуго примењују многи тренери у свету, и то објашњава како и неки осредњи спортисти постижу фантастичне резултате.

Невена Ристић, млада глумица у серији "Прваци света", игра улогу младе новинарке која почиње своју каријеру. Питамо је која су њена искуства са том улогом, да ли боље разуме посао новинара.

Чућете које муке муче британског парламентарца.

У студију је Дејан Радовановић, администратор база података, чији је посао везан за компјутере. Он је решио да кућиште компјутера са којим проводи сате и дане оплемени тако да се радује свако ко седне да ради. То је урадио за себе и за све оне који за компјутером проводе већи део живота.

Упознаћете Милоша Карадаглића, гитаристу, родом из Црне Горе, који је направио завидну каријеру у Великој Британији. Недавни концерт у Ројал Алберт холу то и потврђује.

У студију је део поставе Музеја Никола Тесла у Београду.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 11. јун 2016, 01:33) - Tara [нерегистровани]

Libertango

Milos je maestralan! Sjajan.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]