Мира Адања Полак и Ви

Да ли код нас постоје фалсификовани лекови? Да ли се могу продавати медикаменти којима ускоро истиче рок? Ко то контролише? Гост у студију је Марија Малешевић, доктор фармацеутских наука и специјалиста за испитивање и контролу лекова која предводи делегацију Србије у комисији која утврђује стандарде квалитета на европском тржишту.

У госте долази Вића Митровић, члан Швајцарског парламента. Живи у Сен Галену. Студирао је на Београдском универзитету, да би након студија отишао у Швајцарску где је радио различите послове и као швајцарски грађанин постао члан парламента града Сан Гален. Више пута је кандидован и на изборима за кантонални и национални парламент.

Чувена италијанска и светска балерина Карла Фраћи, која је отворила овогодишњи Фестивал игре у Београду, срела се и са малим балеринама које балет уче од малих ногу. Карла Фраћи важи за легенду балета, играјући на престижним светским сценама. Партнери су јој били Нурејев, Барешњиков и наш Милорад Мишковић кога се радо сећа.

Ових дана, у госте долази један од највећих светских кореографа Јиржи Килијан са којим је Мира Адања-Полак разговарала у његовом матичном позоришту, Холандском плесном театру у Хагу и присиствовала његовим пробама.

Манакова кућа у Београду је изложбени простор који се по много чему разликује од осталих. Сачуван амбијент и аутентичност дају му посебан шарм.

Један сеф под бројем „555" заведен је као сеф са заоставштином Јосипа Броза Тита. Када је отворен, нађени су докази да се ту налазе личне ствари кнеза Павла Карађорђевића. Душанка Суботић-Хомен, адвокат породице, говори о томе.

Видећемо и један оркестар састављен од заљубљеника рок музике, различитих занимања, који се редовно састају, свирају и опуштају...

Чућете како Небојша Дугалић чита бајке.

У студију излаже Љиљана Дрезга.


број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]