Балканском улицом: Јоргованка Табаковић

Ове недеље, гледаоци емисије "Балканском улицом", имаће прилику да чују животну причу госпође Јоргованке Табаковић.

Како је текао њен животни пут на релацији Вучитрн-Нови Сад-Београд, које су то ствари преко којих је прешла и после којих је постала јача...

Јоргованка је говорила о томе како се први пут заљубила у свог супруга, како се удала, родила децу, како их је васпитавала и чему их учила. Шта је оно што им замера, а због чега је на њих поносна.

Весни Дедић је испричала, како је болест супруга Драгана, учинила да породица Табаковић постане још ближа и да се још више заволе и поштују.

Уз песму "Верујем у љубав" коју је за њу извео тамбурашки оркестар "Мала ноћна музика", Јоргованка је заплакала. На једно од традиционалних питања, које Весна Дедић постави свим
саговорницима у емисији, већ пуних 12 година, који тренутак туге памте, Јоргованка је инсистирала да одговори, где се опет заплакала, присећајући се да је најтужнији тренутак био онај када је родила дете, а њен отац није био жив.

Госпођа Табаковић је, говорећи о томе да и дан данас, воли да сашије и иштрика нешто за себе, колико јој време и обавезе допусте, доказала да једна Српкиња може да буде и успешна жена, и добра мајка и савршена домаћица.

Аутор: Весна Дедић

број коментара 15 Пошаљи коментар
(среда, 04. дец 2013, 13:09) - Petrovic [нерегистровани]

Borbenost

Licnost sa najboljim vrlinama koje covjek moze da ima....jedinstvena osoba...ni Diogen je ne moze naci,tako uzornu...

(недеља, 24. нов 2013, 23:37) - Stana Despotovic [нерегистровани]

komentar

Takva zena se jednom radja , srpski narod mora biti ponosan sto je ima. Ona vraca veru da postoje ljubav, postenje , dobrota i pamet koji se cene u Srbiji

(среда, 30. окт 2013, 22:44) - anonymous [нерегистровани]

nika

Odlicna

(уторак, 22. окт 2013, 13:48) - Aleksandra [нерегистровани]

Divna zena

Svaka cast, drago mi je da postoje zene poput Jorgovanke Tabakovic. Zena sa puno emocija ...Velika zena

(уторак, 22. окт 2013, 12:16) - anonymous [нерегистровани]

Svaka cast!

Pa sta i ako zaradjuje toliko! Sama se zena za to izborila... Nije lako ziveti u Srbiji. Sta god da uradis i koliko god da vredno radis, uvek ce se naci neko ko bi da sve to ospori.

(понедељак, 21. окт 2013, 23:00) - Matijasevic [нерегистровани]

lepo si rekao

Bila je sposobna, a svako normalan zna šta to u Srbijici majci znači.

(понедељак, 21. окт 2013, 17:36) - anonymous [нерегистровани]

Živela

Ova žena me svaki put iznova obori snogu.
Nezapamćena lepota duše.
Neka nam je živa i zdrava i neka je Bog čuva.

(понедељак, 21. окт 2013, 17:02) - anonymous [нерегистровани]

Сремац

Ово је више био монолог а не интервју. Сва срећа гђа Табаковић прича течно па је било интересантно слушати је мада је било доста "куку леле, тешка моја судбино..." Нисам сигурна да новинари воле овакве госте јер они не могу да дођу до иѕражаја...А што се тиче гђине плате, мене би било блам да примам више од 10 просечних месечних плата у Србији и говорим како бринем о овом народу. 

(недеља, 20. окт 2013, 14:49) - anonymous [нерегистровани]

odgovor

Koliko zaradjuje,nije bitno. Posto se sama borila kroz zivot i skolovala,bila je sposobna!

(недеља, 20. окт 2013, 14:36) - anonymous [нерегистровани]

Јоргованка, свака част!

Дивна емисија. У неким моментима сам се најежио, прелепо је говорила о животу и правим животним вредностима. Сјајна личност, велики човек. Поштовање госпођи Јоргованки, пуно среће у даљем раду и све најлепше њој и њеној породици.

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]