Vučić: Stopa nezaposlenosti u Srbiji prvi put ispod 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija ima manje od 10 odsto nezaposlenih građana.

U Srbiji trenutno ima 9,5 odsto nezaposlenih građana, rekao je Vučić na otvaranju fabrike "Janfeng".

Naveo je da je to prvi put da je nezaposlenost manja od 10 odsto otkako se meri nivo nezaposlenosti, dakle od 1995. godine.

"Čestitam građanima Srbije koji su pokazali da marljivošću, strpljenjem, trpelivošću i velikim radom možemo zemlju koja je imala 24, 25 odsto nezaposlenih, da izvučemo iz krize", rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da "ni time nismo zadovoljni" i da je cilj da se dođe do nivoa u Evropskoj uniji, gde je između šest i sedam odsto nezaposlenih.

Predsednik je rekao i da će privredni rast Srbije ove godine možda dostći i četiri odsto, zbog velikog oporavka industrijske proizvodnje.

"To bi nam donelo novu snagu i još veći zamajac i za uvećanje plata i penzija u kratkom vremenskom periodu, ali, da sačakemo tih nekoliko nedelja i da to vidimo", naveo je Vučić. 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво