Potpisan ugovor o zapošljavanju u Nišu, 450 radnih mesta u "Grameru"

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je u Nišu ugovor o podsticajnim sredstvima sa direktorom nemačke kompanije "Gramer" Pjerom Luiđijem Đionijem, koji će omogućiti da se u toj kompaniji zaposli još 450 novih radnika.

Goran Knežević je naveo da je potpisan ugovor o reinvestiranju i da je investicija vredna više od četiri miliona evra.

"Očekujemo da ćemo u nastavku naše saradnje zapošljavati još ljudi i otvarati nove pogone", rekao je Knežević novinarima nakon potpisivanja.

Istakao je da nijedna vlada nije toliko vremena provodila na jugu Srbije, niti je toliko ulagala u jug Srbije.

"Prema podacima iz ministarstva, u poslednjih nekoliko godina ovde su investitori uložili više od 600 miliona evra i zaposlili 25.000 ljudi. Naravno da je zadatak države da napravi dobar ambijent, a na samim investitorima je da se za nas odluče", rekao je ministar privrede.

Primećuje da ćemo, ako nastavimo ovakvim tempom, ubrzo morati da tražimo radnike sa strane.

Direktor nemačke kompanije Pjer Luiđi Đioni je primetio da je Srbija dobra zemlja za ulaganje i to je preneo i novinarima nakon potpisivanja, a izrazio je nadu da će njihovo novo ulaganje biti znak i za ostale investitore.

"Ugovor nam sigurno donosi posao do 2023. godine i omogućava radna mesta, imaćemo još 450 novih radnih mesta i nekoliko novih tehnologija. Veoma je značajno za nas što se to radi ove godine pošto slavimo desetogodišnjicu poslovanja u Aleksincu", rekao je direktor nemačke kompanije.

Predsednik Privredne komore Srbije Maro Čadež podseća da nemačka kompanija četvrti put proširuje svoje pogone, zapošljava nove ljude i donosi nove tehnologije.

"To je samo znak da je Srbija dobra za investiranje, da su nas investitori prepoznali, kao i da je ova kompanija došla u Srbiju da bi ostala i zapošljavala i sarađivala sa domaćom privredom", istakao je Čadež.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво