Читај ми!

Otvoren Međunarodni salon automobila

Pedeset prvi Međunarodni salon automobila i motocikala otvoren na Beogradskom sajmu. Pravi je podvig organizovati sajam automobila u nepovoljnim uslovima ekonomske krize, rekao ministar Rasim Ljajić. Na salonu svoje automobile predstavlja 450 izlagača.

Na Beogradskom sajmu je otvoren 51. Međunarodni salon automobila i motocikala, na kojima se predstavlja više od 450 izlagača.

Sajmove je otvorio ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić koji je istakao da je pravi podvig organizovati sajam automobila u nepovoljnim uslovima u kojima je zbog globalne ekonomske krize ugrožena i autoindustrija.

"Sjaj pod sajamskim kupolama ne održava pravo stanje u autoindustriji", rekao je Ljajić.

Ministar je naveo da je u Evropi u prošloj godini registrovano osam odsto manje novih automobila.

"U Srbiji je 2012. godine registrovano 22.000 novih automobila", rekao je Ljajić i dodao da je porosečna strost automobila u Srbiji 13,8 godina.

Podaci iz prva dva meseca 2013. godine, po njegovim rečima, potvrđuju da se nastavlja pad prodaje automobila jer se mesečno proda od 1.100 do 1.200 automobila, što je četiri do pet puta manje od prosečne prodaje u pretkriznoj 2008. godini.

Ljajić je rekao da je u autoindustriju u Srbiji od 2000. godine uloženo 1,7 milijardi evra, a u tom sektoru radi 19.000 ljudi. Izvoz autoindstrije Srbije u 2012. godine je povećan 40 odsto, a svaka osma investica bila je u tom sektoru.

Sajmovi automobila i motocikala trajaće do 31. marta. Salon automobila u Beogradu čiji je ovogodišnji slogan "Parkirani za vas" jedan je od ukupno 13 zvaničnih sajmova putničkih automobila koji će ove godine biti organizovani u svetu.

Na salonu automobila i Sedmom sajmu motocikala učestvuju najpoznatiji domaći i svetski proizvođači, kao i uvoznici putničkih automobila, komercijalnih vozila, motocikala, pratećih delova i opreme.

Najekskluzivniji eksponati ovogodišnjeg salona automobila je mercedes (SLS AMG Black Series) i meklaren (MP4-12C) u kabriolet verziji čija je cena 300.000 evra.

Premijerno će na ovogodišnjem sajmu biti predstavljen 51 model automobila i 58 modela motocikala.

Radno vreme sajma je od 10.00 do 20.00, cena ulaznice 300 dinara, za grupne posete 200, a parking košta 100 dinara na sat.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво