Читај ми!

Uhapšen šef albanskog biroa Interpola

Albanska policija uhapsila je u Tirani šefa albanskog biroa Interpola i jednu zvaničnicu zbog zloupotrebe položaja, javljaju albanski mediji.

Šef biroa Interpola u Tirani Artan Barjaktari i bivša šefica, sada načelnik sektora Loreta Alja, uhapšeni su u ponedeljak zbog "slučaja Froku", javila je ATA, prenosi Tanjug.

Barjaktari i Alja su zanemarili svoju dužnost oko hapšenja i ekstradicije poslanika Marka Frokua, optuženog da je učestvovao u ubistvu 1999. u Belgiji.

Dvoje visokih zvaničnika albanskog Interpola optuženi su da su od ministarstva pravde zadržavali zahtev od Interpola iz Brisela koji se tiče Frokua, a koji je poslat u Tiranu u januaru ove godine.

Generalni direktor Policije Albanije Artan Didi podneo je ostavku zbog "moralne odgovornosti" posle optužbi da je Interpol Tirana prikrivao podatke o Frokuu.

U obrazloženju ostavke u koju su mediji imali uvid, direktor albanske policije je naveo da je podneo zbog nemogućnosti da kontroliše podređene.

Didi je takođe u ostavci napisao da je podnosi uprkos činjenici da je on otkrio zloupotrebe u Interpolu, ali da nije uspeo da obezbedi potrebnu kontrolu rada predstavnika te organizacije. 

Belgijski ambasador u Albaniji Anik Van Kalster izjavio je u ponedeljak u Skadru da je slučaj Froku "tehničko pitanje" i da je na albanskom pravosuđu da ga reši.

"Ovo je tehničko pitanje pošto se slučaj i dalje istražuje. Smatram neprimerenim da dalje komentarišem. Albanija se posmatra u pogledu implementacije svojih obaveza kao država kandidat za članstvo u EU", rekao je belgijski ambasador.

Poslanik Demohrišćanske stranke Mark Froku, koji je uhapšen prošle sedmice zbog davanja lažnog iskaza i nalazi se u kućnom pritvoru, sada se suočava sa optužbom za ubistvo sa predumišljajem koje se sumnjiči da je počinio u Belgiji 1999.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво