Читај ми!

Медицинске сестре као васпитачице

На иницијативу Предшколске установе "Наше дете" у Шапцу, одржано је саветовање о доквалификацији око стотину незапослених медицинске струке који желе да раде у вртићу. Циљ пројекта јесте да се медицинске сестре запосле и поштује закон да у јасленим групама раде медицинске сестре васпитачког смера.

Око стотину незапослених особа медицинске струке које желе да раде у вртићу, захваљујући пројекту Предшколске установе "Наше дете" у Шапцу, прошло је обуку за доквалификацију, којом би у јаслицама радиле медицинске сестре васпитачког смера.

Маријана Теодоровић из Шапца по занимању је медицинска сестра општег смера. Никада није радила у струци и на саветовање је дошла спремна да поново учи, како би добила посао.

"Ово је једна лепа шанса за посао и свако би требало да проба, јер је запослити се јако тешко. Има нас много на бироу, а у Шапцу је само једна болница и један дом здравља", каже Маријана Теодоровић.

Према евиденцији у Шапцу, око 400 медицинских сестара тражи посао, а смер васпитача у овдашњој медицинској школи никада није постојао.

"Ми тренутно на евиденцији немамо медицинских сестара-васпитача, тако да је ово изузетна прилика да се медицинске сестре преквалификују и да у догледно време добију посао", каже директор Филијале НСЗ "Шабац" Бранко Филиповић.

У шабачкој предшколској установи до сада су у јасленим групама радиле сестре општег и педијатријског смера.

"Сваки следећи конкурс који буде био, ми смо у обавези законски да примимо само сестре васпитаче, с обзиром на то да је скоро отворен нови вртић и да имамо у плану у току године отварање још једног вртића", каже директорка Предшколске установе "Наше дете" у Шапцу Марица Вулетић.

На листи чекања за упис у вртић тренутно је око 500 малишана до три године, које ће у новом објекту сачекати обучене медицинске сестре, чије ће школовање трајати девет месеци. Едукацију ће платити саме, а према најавама, у Националној служби разматрају евентуалну надокнаду трошкова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво