Крагујевчани, због врућине, заменили дан за ноћ

И данас, врео летњи дан. Следеће недеље, најављују метеоролози, биће још топлије. Зато су многи дан заменили за ноћ. Са Крагујевчанима су протекле ноћи били наши дописници, обишли шеталишта, паркове, ресторане.

Смирај дана, коначно је зашло сунце, смањила се и врелина која исијава из асфалта, оживео је град. Шеталишта, тргови, пуни. Једва су дочекали вече сви - и малишани и времешни Крагујевчани, уживају.

"Сладоледи, сокићи и тако... Обавезно, обавезно, вечерња шетња, јурњава и тако свеко вече. Мало смо сачекали да буде овако пријатно па онда смо је повели у штењу", кажу грађани.

Зелене оазе између солитера, друже се комшије, играју и расхлађују деца, уживају и кућни љубимци.

"Падне ова врућина, онда се окупимо, читав кварт, сви који имају псе. Оне воле да изађу напоље да се играју, врућина је па сад им прија. Да, да. До колико останете? Па до девет пола десет", каже један грађанин.

Живо је и у Спомен-парку Шумарице, неки уживају у шетњи, неки трче или вежбају.

"Лепше нам је, врућина је по дану и онда смо мали изашле да возимо. Са другарицом мало да разбијемо монотонију на распусту".

И онима који морају да раде - ноћ је савезник.

"Тренутно је пријатно за разлику, овај од ових дневних температура када је неподношљиво. Људи изађу у шетњу па сврате и до нас по сладолед и по неко освежење."

"Преко дана сам на базену тамо радим исто ово што радим и овде тако да могу мало и да се расхладим, није тако страшно. Померило се само радно време касно у ноћ, мало дуже остајемо у ноћ и то је то".

Крагујевчани су дан заменили за ноћ, иду у куповину, завршавају кућне послове.

Кувам ноћу и обожавам врућину и супер ми је. Радимо ноћу углавном, пегламо, спремамо и тако кувамо. Мало у набавци. Врућине, па можда зато? Купили смо пиво да се расхладимо.

Ближи се поноћ, тинејџери у кафићима или шетњи, мало старији Крагујевчани у ресторанима, ноћним клубовима уз музику - у сусрет новом, врелом дану.

rts.kragujevac@rts.rs
+381 34 335 542

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво