Михајловић: Теретна пруга у Смедереву биће завршена за недељу дана

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је завршне радове на изградњи нове теретне пруге у Смедереву и поручила да ће захваљујући улагању у инфраструктуру тај део Србије постати чвориште за теретни саобраћај.

Нова теретна пруга дужине 7,5 километара важна је због повезивања луке и будуће индустријске зоне са железничким Коридором 10, и повезивања неколико видова саобраћаја – водног, друмског и железничког, истакла је Зорана Михајловић.

"У њену изградњу уложено је 9,5 милиона евра, а очекујемо да радови буду завршени за недељу дана", додала је Михајловићева.

Истакла је да ће пројекат допринети да Смедерево не буде само град челика, него и град туризма, с обзиром на то да ће измештање пруге омогућити да смедеревска тврђава буде стављена под заштиту Унеска и да почне њена обнова.

Према речима Михајловићеве, за двадесетак дана ће бити расписан тендер за изградњу нове луке Смедерево, на којој радови треба да почну у марту наредне године, и у коју ће укупно бити уложена 93 милиона евра, од чега је 53 милиона евра улагање државе у лучку инфраструктуру.

"Циљ је да наши водни коридори буду незаобилазни као и друмски и железнички, и да смањимо трошкове превоза робе кроз развој интермодалног транспорта и повезивање различитих видова саобраћаја", рекла је Михајловићева.

Чланица градског већа Смедерева Јасмина Војиновић рекла је да су грађани Смедерева чекали 50 година да се исели пруга из центра града и нагласила важност улагања државе у инфраструктуру за развој Смедерева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво