Возачи, припремите се: Када ћете моћи да прођете ауто-путем "Милоша Великог"

Деоница ауто-пута од Обреновца до Љига потпуно је спремна за пуштање у саобраћај. Завршени су козметички радови, чишћење, прање и кошење. Очекује се да ће прва возила бити на путу у ноћи између недеље и понедељка или у понедељак ујутру.

Саветник за инфраструктурне пројекте у Министарству грађевине Небојша Павловић каже за РТС да се пуштање деонице у саобраћај очекује после свечаног отварања деонице, које ће бити одржано у недељу у 20 часова.

"Очекује се већи број посетилаца, односно оних који ће учествовати, десетак до 12.000 људи, колико може да се прими. То захтева и њихову евакуацију после церемонијала, чишћење простора, па тек онда да прва возила крену новом деоницом", наводи Павловић.

Очекује да то буде у току ноћи између недеље и понедељка, најкасније понедељак јутро.

Павловић истиче да је деоница ауто-пут савремена, безбедена, урађена по свим светским стандардима. Централно место и највећи изазов за грађевинаре био је тунел "Бранчић" дужине 945 метара.

"То је чиста тунелска цев, тунел који је опремљен најсавременијом технологијом и опремом која обезбеђује комфоран пролаз. Урађен је техничко-оперативни центар, срце тунела, где су подаци са свих камера које постоје у тунелу, стручне екипе које су обучене да реагују за било какву инцидентну ситуацију. То може бити појава пожара, дима из било ког разлога, заустављање возила, идентификација пешака у тунелу", указује саветник у Министарству грађевине.

Три бочне наплатне рампе 

Осим петље Таково, на деоници од Обреновца до Љига урађене су три бочне наплатне траке – Уб, Лајковац и Љиг.

"Оне ће омогућити локалном становништву да се боље, лакше и брже укључе на ауто-пут и искључе. Верујем да смо покрили све критчне тачке", каже Павловић.

Очекује да до краја године буде завршена деоница Сурчин – Обреновац.

"Већ сутра очекујемо потписивање уговора за деоницу Нови Београд – Сурчин, радове ће изводити кинеска компанија која већ ради Сурчин – Обреновац. Требало би да радови почну марта следеће године. То ће већ чинити угођај за вожњу од Београда до Чачка", наводи Павловић.

Према његовим речима, од Обреновца до Чачка возачи ће уштедети сат времена вожње. "Обезбедићемо безбеднију и сигурнију вожњу, ослободити Ибарску магистралу вишка саобраћаја", наводи саветник у Министарству грађевине.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво