Љајић са катарском делегацијом о инвестицијама

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се са представницима државно-привредне делегације Катара са којима је разговарао о могућностима нових катарских инвестиција у Србију.

Расим Љајић је, након састанка у Влади, истакао да је у посети Србији до сада најбројнија делегација која је дошла из Катара, а коју чини велики број финансијских институција, укључујући и Катарски развојни фонд (QFFD) и Катарски инвестициони фонд (QIA).

Говорећи о значају катарске делегације, министар је указао да је Катарски инвестициони фонд (QIA) власник фудбалског клуба Париз Сен Жермен, као и да има удео у власништу аеродрома Хитроу у Лондону. 

Представници катарске делегације коју су чинили и привредници, заинтересовани су, како је министар навео, за инвестиције у бројне секторе – у области пољопривреде, туризма, односно хотелијерства, као и да инвестирају у бање. 

"Верујем да у области енергетике такође постоји могућност за сарадњу. Разговарали смо о формирању заједничких предузећа у том и неким другим секторима", рекао је Љајић, наводи се у саопштењу министарства.

Додао је да су представници делегације изразили спремност и да кредитирају пројекте из области здравства и просвете. 

"Надам се да ће током боравка овде добити од надлежних министарстава и других институција конкретне пројекте како би могли да разговарамо о реализацији свих ових договора", рекао је Љајић.

Делегација Катара борави у четвородневној посети Србији током које ће се сусрести са представницима Владе Србије и других државних институција, као и приватног сектора.

број коментара 0 Пошаљи коментар