Јефтиније месо

Републичка дирекција за робне резерве до краја недеље пласираће на тржиште Србије свињско месо које је ће бити јефтиније 25 одсто од онога које се тренутно нуди потрошачима.

До краја недеље свеже месо појавиће се у продајним објектима 'Тополе' из Бачке Тополе, а  наредне недеље и у малопродајним објектима 'Биг була' из Бачинаца и 'Полета' из Бора и 'Диваца' из Ваљева".

Директор Диркције Слободан Дамњановић није желео да прецизира колико ће меса бити дистрибуирано, наводећи да се ради о "ограниченим количинама", али сматра да ће и те количине утицати на смиривање цена свињског меса на тржишту.

Месо потиче са фарми пословних партнера Дирекције са којима она има уговоре о чуванују стоке. 

Свеже месо пласираће се у оквиру програма ослобађања залиха живе стоке, који се показао као нефункционалан у смислу чувања и складиштења и брзог реаговања на тржишту.

Након ослобађања залиха овог меса робне резерве ће приступити модификацији начина чувања живе стоке. 

Модел чувања живе стоке робних резерви почео је да се мења од 2004. године, али је до сада приликом интервенција на тржишту жива стока продавана кланичним индустријама.

Одлучено је да Дирекција, у сарадњи са кланичним индустријама, понуди свеже месо директно продавницама, како би утицали на цену меса у малопродаји.

Интервенција Дирекције на тржишту другим врстама меса зависиће од процене надлежних служби, али и одлуке Владе Србије.

Килограм свежег свињског меса у малопродаји може се наћи по цени од најмање 400 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво