Машине у "Фијату" у пуном погону

После тронедељног колективног годишњег одмора радници су се вратили у "Фијатову" фабрику у Крагујевцу. Два дана су трајале припреме, а машине су од данас у пуном погону.

Од јутрос се у Крагујевцу ради пуним капацитетима. У понедељак и уторак су у "Фијатовој" фабрици припремали погоне, након одмора током ког је обављен комплетан ремонт.

Монтажне траке стартовале су у шест сати када је дошла прва смена, а посао се наставља у 14.00 часова када друга смена стиже на посао.

Зоран Марковић, председник Самосталног синдиката "Фијат Крајслер аутомобили Крагујевац", каже да се надају да ће у наредном периоду имати тоталну упосленост свих запослених.

Подсећа на "социјалну бомбу" када је укинута трећа смена и када је отпуштено 700 радника због смањеног пласмана.

"То је тужан период не само код нас, већ и у кооперантским фирмама – социјална бомба која се десила у граду Крагујевцу. Међутим, после овог тужног периода, надамо се да се појављује нова искра – могућност пласмана на руско тржиште. Најважније, ако не дође до новог модела, или сарадње Влада Републике Србије са Групацијом Фијат, плашим се да ће у наредном периоду бити још проблема у компанији", рекао је Марковић.

Произодња је настављена и у "Фијатовим" кооперантским фабрикама – седам фабрика у индустријској зони производи ауто-делове.

Министар привреде Горан Кнежевић изјавио је јуче да ће Казахстан подржати бесцарински увоз "фијата" из Србије на тржиште Евроазијске уније коју, поред те земље, чине Русија, Белорусија, Јерменија и Киргистан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво