Читај ми!

Вучић са Лајчаком и Палмером: Ускоро наставак дијалога са Приштином

Председник Србије Александар Вучић састао се са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирославом Лајчаком и специјалним изаслаником Стејт департмента за Западни Балкан Метјуом Палмером.

"Добар разговор са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Mирославом Лајчаком и специјалним представником Стејт департмента за Западни Балкан Метјуом Палмером", написао је председник на Инстаграму.

Навео је да ће ускоро бити настављен дијалог са Приштином, додајући да верује у могућност постизања компромисног решења.

Након састанка није било изјава за медије, а разговор председника Србије са европским и америчким званичником настављен је на вечери, сазнаје Танјуг.

Према информацијама Танјуга, специјални представници ЕУ, односно САД, састаће се сутра пре подне и са патријархом Порфиријем.

Патријарх ће, у одвојеним сусретима, разговарати прво са Мирославом Лајчаком, а затим и са Палмером.

Како је најављено из Канцеларије за Косово и Метохију, Лајчак и Палмер састаће се сутра и са директором Канцеларије Петром Петковићем.

Раније данас са Палмером се састала и председница Владе Ана Брнабић, као и министар спољних послова Никола Селаковић.

Лајчак и Палмер дошли су у Београд након посете Приштини где су се, између осталог, састали и са премијером Аљбином Куртијем који је рекао да ће се овог месеца састати са председником Александром Вучићем како би разговарао "о предстојећем, а не о наставку претходног дијалога". 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се