Читај ми!

Kурти: Са Вучићем о будућем дијалогу, нема наставка претходног

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Kурти изјавио је да ће се овог месеца састати са председником Александром Вучићем како би разговарао "о предстојећем, а не о наставку претходног дијалога".

Аљбин Курти је рекао да је то први састанак и да "можемо да видимо шта би могло да буде следеће поглавље дијалога. То је састанак за следећи дијалог, али није наставак претходног дијалога".

Курти је то рекао после састанка са Вјосом Османи, са којом је разговарао о датуму локалних избора.

Пренео је да се до сада састао са двојицом од тројице лидера опозиционих партија и да ће у контексту дијалога имати расправу у скупштини у вези са тренутним стањем у досадашњем процесу дијалога, да виде где су у погледу претходних споразума, њихове примене и утицаја, преносе медији на албанском.

"У међувремену, састанак који ће се одржати у Бриселу није састанак за наставак дијалога. То је први састанак на којем се први пут очекује да се суочим са председником Србије, с којим се никада у животу нисам срео, ако изузмемо сто са преко 30 људи у фебруару 2020. године на Kонференцији о безбедности, која се традиционално одржава у Минхену", рекао је Kурти.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво