Popoviču gori pod nogama, ali nije zvao Karmela Entonija

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nalazi se pred velikim ispitom zbog brojnih otkaza pred Svetsko prvenstvo u Kini. Selektor Greg Popovič je trebalo da ima "drim tim", ali kako sada stvari stoje, moraće da pronalazi alternativna rešenja da bi na Mundobasket odveo ekipu koja može da odbrani titulu svetskog prvaka.

Poslednji u nizu koji je otkazao jeste Pol Milsap koji se nije odazvao Gregovom pozivu, zbog čega su pojačane spekulacije o novim imenima.

Navodno se pojavila informacija da bi nacionalnom timu mogao da se pridruži Karmelo Entoni, ali je novinar Šems Čaranija otkrio da do toga ipak neće doći. On je objavio da selektor neće pozvati igrača koji već nekoliko meseci nema klub, iako bi veštinom i iskustvom sigurno doprineo oslabljenom sastavu.

Melo će ostati bez prilike da nastavi sa velikim uspesima sa reprezentacijom – drži rekord sa četiri nastupa na Olimpijskim igrama (tri zlata i bronza), kao i bronzanom medaljom na Svetskom prvenstvu 2006. godine.

U aprilu 2016. je postao čovek sa najviše nastupa, poena i skokova za selekciju SAD.

Milsap je inače 11. igrač koji je obavestio Popa o otkazu, a pre njega su to učinili Džejms Harden, Entoni Dejvis, Demijan Lilard, Si-Džej Makolum, Bredli Bil, Tobajas Heris, Demar Derozan, Erik Gordon, Zajon Vilijamson i Kevin Lav.

Iskusni stručnjak je dodao još šest imena i "presekao", pa se na spisku nalaze Andre Dramond (Detroit), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston), Kajl Kuzma (Lejkers), Bruk Lopes (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Džejson Tejtum (Boston), Džejlen Braun (Boston), Markus Smart (Boston), Tadeus Jang (Čikago), Džulijus Rendl (Njujork), Pi-Džej Taker (Hjuston), Mejson Plamli (Denver), Montrezl Herel (Klipersi), Herison Barns (Sakramento).

Čaranija je nedavno potvrdio da Kajl Lauri namerava da bude u timu na Mundobasketu i pridruži se ekipi posle oporavka od operacije palca, a u međuvremenu je poziv prihvatio centar Majamija Ben Adebajo, čija će verovatno jedina funkcija biti da popuni mesto na trening kampu.

Džej-Džej Redik je takođe imao veliku želju da igra za Ameriku, ali se to neće dogoditi jer se sa porodicom seli u Nju Orleans, pošto je sredinom meseca potpisao za Pelikanse.

"Igrači koje smo dodali su izuzetni i uz ostale pozvane ponudiće selektoru Popoviču i njegovim saradnicima sjajan atleticizam i raznovrsnost. Reprezentacija SAD odabraće najbolji mogući tim za Fiba Svetsko prvenstvo, u pokušaju da osvoji treću uzastopnu zlatnu medalju. Imamo 'dubok' sastav i čine ga igrači koji su nastupali za reprezentaciju i koji imaju iskustvo nastupa na Fibinim takmičenjima, tako da razumeju taj sistem i imaju poštovanje prema drugim reprezentacijama. Radujemo se nastupu na Svetskom prvenstvu i sjajnom iskustvu predstavljanja svoje zemlje u jednom od glavnih svetskih takmičenja", rekao je direktor reprezentacije Džeri Kolanđelo.

Potvrđeno je i da će Gregu Popoviču pomoćnici biti Stiv Ker, trener Golden Stejta, Lojd Pirs, trener Atlante i Džej Rajt, šef struke Univerziteta Vilanova.

On će okupiti ekipu u Las Vegasu 5. avgusta i tamo će je trenirati četiri dana. Potom će svi imati nekoliko dana odmora do okupljanja u Los Anđelesu, gde će raditi od 13. do 15. avgusta. Dan kasnije, Amerikanci će igrati prvu kontrolnu utakmicu, protiv Španije u Anahejmu.

Definitivni spisak od 12 imena igrača za Kinu biće objavljen 17. avgusta.

Amerikanci onda odlaze u Australiju (19-24. avgusta), gde će u Melburnu odigrati dve pripremne utakmice protiv domaće selekcije.

Poslednju fazu priprema sprovešće u Sidneju, od 25. do 28. avgusta, gde će 26. igrati pripremni meč protiv Kanade, nakon čega sledi odlazak na turnir.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a branioci titule će igrati u grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи