Ameri sve slabiji, Zajon neće u Kinu a neće ni Heris!

Prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta i član Nju Orleans Pelikansa, Zajon Vilijamson, otkazao je potencijalni nastup za reprezentaciju Sjedinjenih Država na predstojećem Mundijalu u Kini. Nedugo zatim, na pozivu se "zahvalio" i Tobajas Heris, sjajni šuter Filadelfije.

Iako se očekivalo da kao mlada zvezda bude među 12 igrača (nepisano pravilo da se vodi jedan mladi igrač), Zajon je ipak odlučio da otkaže Gregu Popoviču.

Razlog - želja da se što bolje pripremi za svoju debitantsku sezonu u NBA ligi i navikne na tim i saigrače.

Na odluku je verovatno uticala i povreda koju je Vilijamson doživeo na prvom meču Letnje lige, a spominje se i želja menadžmenta Pelikansa da poradi na svom telu (spočitava mu se višak kilograma).

Ubrzo nakon vesti o otkazivanju Vilijamsona, stigla je i ona koja kaže da na Mundijalu neće igrati ni Tobajas Heris, član Filadelfije i veliki prijatelj našeg Bobana Marjanovića.

Nije navedeno šta je presudilo u Tobijevoj odluci. 

Tako se spisak igrača koji su otkazali povećao na sedam imena (prethodno otkazali Dejvis, Harden, Mekalum, Gordon i ranije danas Bil).

Navodno, spominje se dodavanje dvojca iz Bostona na spisak - Džejlen Braun i Markus Smart, kao i Erona Gordona iz Orlanda i novog člana Golden Stejta DiAnđela Rasela.

Na spisku su i dalje Harison Barns, Andre Dramond, Kemba Voker, Demijan Lilard, Kevin Lav, Kajl Lauri, Kris Midlton, Majls Tarner, Kajl Kuzma, Bruk Lopez, Pol Milsap, Džejson Tejtum, Pi-Džej Taker i Donovan Mičel.  

SP u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra, a selekcija SAD graće u grupi E sa Turskom, Češkom i Japanom.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара