Читај ми!

Kako se u Italiji pratio polufinalni meč sa Španijom

I dok je skoro cela Italija, čak i oni koji inače ne prate fudbal, bila ispred televizora uz klasičnu picu i pivo, a ulice gradova su bile puste, mladi su, željni druženja i života nakon godinu i po dana distance i usamljenosti, pratili utakmicu Italija - Španija u kafićima.

Ona mesta, a takvih je sve više, koja imaju televizore, bila su prepuna navijača koji su se, obzirom da u Italiji, maske više nisu obavezne na otvorenom, uglavnom okupljali ispred tih mesta.

Ekstremno napeta utakmica u kojoj je Italija pobedila zahvaljujući penalima i za koju o sami Italijani kažu da je Španija bila zaista jako dobra tj. čak i bolja, nosi nadu da će Italija možda osvojiti ovaj šampionat koji je poslednji put osvojila 1968. godine.

Pesma ”Oooo po po po po poooo po” postala je nova himna ”plavih” još od 2006. godine (mada se negde navodi da je prvi put otpevana još 2003.) kada su navijači Romine južne tribine kluba svojim gromoglasnim pevanjem pretvorila u ono što se danas čuje svaki put kada navijači daju podršku Azurima.

To je melodija grupe White Stripes "Seven Nation Army".

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво