Читај ми!

Ухапшени навијачи због расистичког вређања енглеских фудбалера

Енглески медији преносе да су ухапшени одговорни за расистичко вређање Маркуса Рашфорда, Џејдона Санча и Букаја Саке после промашених пенала у финалу Европског првенства.

Много тога непријатног догодило се уочи финала Европског првенства (због чега је одређени број навијача Енглеске већ ухапшен), али много тога непријатног догодило се и после сусрета, када су фудбалери домаће селекције, који су промашили пенал, вређани на расној основи. Сада су и они ухапшени, преноси Би-Би-Си.

Енглеска полиција је објавила да су ухапшена четворица навијача.

Они су остављали расистичке коментаре на Фејсбуку, Инстаграму и Твитеру.

Непознати починиоци су вандализовали мурал посвећен Рашфорду у његовом родном граду. Убрзо након тога, међутим, велики број навијача је облепио увредљив натпис порукама подршке и захвалности.

Енглески играчи су и пре шампионата клечањем пре почетка сусрета скретали пажњу на важност борбе за расну равноправност, што је наишло на осуду дела јавности у Енглеској.

Премијер Борис Џонсон је најавио жестоку борбу против злоупотребе друштвених мрежа на овај начин, али су он и чланови његовог кабинета оптужени за лицемерје, јер управо они нису пружили подршку фудбалерима на старту турнира.

Полиција је објавила да је до сада било 897 инцидената који се повезују са фудбалом и 264 хапшења у 24 часа око финала. 

 

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво