Читај ми!

Мегвајеров отац повређен у нередима на Вемблију

Дефанзивац Енглеске Хари Мекгвајер открио је да је његов отац повређен у, како је окарактерисао, стампеду навијача на Вемблију уочи финала Европског првенства.

Он има повреде ребара након што је пао под масу која се неконтролисано кретала. Имао је проблема да дође до даха у тим тренуцима.

Енглеска полиција је објавила да је 19 њених припадника повређено, док је 86 особа, од чега 53 на самом стадиону, ухапшено.

Уефа је отворила истрагу због сукоба и нереда уочи утакмице, као и због великог броја навијача који је насилно и без карте ушао на стадион.

"Разговарао сам са својим оцем, каже да је био јако уплашен. Нико не треба да пролази кроз тако нешто, посебно не на фудбалској утакмици", рекао је Мегвајер енглеским медијима.

Енглеска фудбалска федерација је истакла да ће покрнеути детаљну истрагу у вези са инцидентима и осудила је понашање навијача на њиховом путу ка стадиону.

Процењује се да је најмање 5.000 навијача ушло на стадион без карте. Наводи се да су навијачи улазили директно иза навијача са картама, односно да су пробијали баријере на улазима предвиђеним за навијаче са посебним потребама.

Мегвајеров случај није усамљен. Чланови породице и пријатељи фудбалера Италије, укључујући и Жоржињову супругу, били су присиљени да се премештају са својим места, а наводи се и да су чланови породица неколико чланова енглеског тима трпели увреде од навијача који су, мимо права, ушли на стадион.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво