Nova diskografija

Predstavljamo album sa delima Igora Stravinskog i Nikolaja Rimskog-Korsakova u interpretaciji Kraljevske filharmonije iz Liverpula pod upravom Vasilija Petrenka, koji je krajem novembra objavila diskografska kuća Oniks.

Od kada je 2006. godine Vasilij Petrenko preuzeo mesto šefa dirigenta Kraljevske filharmonije iz Liverpula, ovaj britanski ansambl je postao jedan od najboljih interpretatora muzike ruskih majstora u Zapadnoj Evropi. Na svom najnovijem albumu, opet su se okrenuli bogatoj riznici ruske orkestarske literature, izvodeći balet Žar ptica Igora Stravinskog i koncertnu svitu iz opere Zlatni petlić Nikolaja Rimskog-Korsakova. Izbor ovih dela nije slučajan - od 1905. do 1908. godine Igor Stravinski je bio student Nikolaja Rimskog-Korsakova, te se u delima iz ovog perioda oseća uticaj starijeg majstora. Naime, Rimski-Korsakov je u to vreme radio na svojoj operi Zlatni petlić čije su fantastična tematika, egzotična melodika i inventivna orkestracija očigledno ostavile snažan utisak na mladog Stravinskog.

Snimak koji je zabeležila Kraljevska filharmonija iz Liverpula pod upravom Vasilija Petrenka je tehnički besprekoran, a interpertacija puna raskošnih boja i iznenađujućih detalja.

Urednica emisije: Ivana Neimarević



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво